ΧΑΚ: H νέα σύνθεση του Δείκτη FTSE–Med

Τη νέα σύνθεση του Δείκτη FTSE–Med που θα ισχύσει για το επόμενο εξάμηνο και στον οποίο περιέχονται πέντε εταιρείες από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ανακοίνωσε το ΧΑΚ, ύστερα από σχετική αξιολόγηση που έγινε από τον Οργανισμό FTSE Russell.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, κατά την τρέχουσα αναθεώρηση της σύνθεσης του Δείκτη και σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες, περιέχονται σ΄ αυτόν εξήντα τέσσερις (64) εταιρείες από το Χρηματιστήριο του Τελ – Αβίβ, είκοσι μία  (21) εταιρείες από το Χρηματιστήριο Αθηνών και πέντε (5) εταιρείες από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Οι πέντε εταιρείες του ΧΑΚ είναι οι BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC, HELLENIC BANK PUBLIC COMPANY LTD, VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD, LOGICOM PUBLIC LTD και PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC LTD.

Ο αναθεωρημένος δείκτης με τις πιο πάνω εταιρείες, θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021.

Δειτε Επισης

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Ρυθμίζονται νομοθετικά οι Εταιρείες Διοίκησης Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων-Πάει Ολομέλεια το νομοσχέδιο
Τράπεζα Κύπρου: Στις 12 Μαΐου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου
Cyfield: Ποιότητα κατασκευής και σίγουρος τίτλος ιδιοκτησίας-Έκδοση τίτλων για τρία ακόμα έργα
FIBA Eurobasket 2025: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες της A&A Apostolides στο «Σπύρος Κυπριανού»
Βιλερουά ντε Γκαλό: Περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη παρά την αβεβαιότητα λόγω... Τραμπ
Η εξαγορά της Δωδώνης από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία και τα νέα δεδομένα που φέρνει στην κυπριακή αγορά