Έπαινο Καλών Πρακτικών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας στο Προγράμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκής Αριστείας Logicom
10:14 - 27 Μαΐου 2021

Έπαινο Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας στην κατηγορία Μεγάλες Επιχειρήσεις απονεμήθηκε στην πρακτική του Προγράμματος Υποτροφιών Ακαδημαϊκής Αριστείας Logicom. Το βραβείο παρέλαβε η Μαρίνα Μιχαηλίδου, Οικονομική Διευθύντρια (μητρικής εταιρείας) και υπεύθυνη ΕΚΕ της Logicom Public Ltd. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που πραγματοποιήθηκε από την ΙΜΗ, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.
Η Logicom ιδρύθηκε το 1986 στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες και εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 πελάτες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία. Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν: τη διανομή προϊόντων πληροφορικής, την προμήθεια ολοκληρωμένων λύσεων τηλεπικοινωνιών και ασφάλειας και άλλες επενδύσεις. Το πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκής Αριστείας Logicom προσφέρει μεταπτυχιακές υποτροφίες σε πανεπιστήμιο της επιλογής του επιτυχόντα, για σπουδές σε τομείς τεχνολογιών αιχμής όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη, Machine Learning, Κυβερνοασφάλεια, Cloud Computing, Data Science, Internet of Things και Blockchain. Το πρόγραμμα καλύπτει μέχρι 10,000 Ευρώ για σπουδές Μ.Sc. και μέχρι 15,000 για Διδακτορικό. Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει και να στηρίξει Κύπριους νέους να αποκτήσουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών σε κλάδους τεχνολογιών αιχμής.
Το πρόγραμμα είναι ευθυγραμμισμένο με την 2030 Agenda για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών και υποστηρίζει αριθμό στόχων. Με την εφαρμογή του προγράμματος ενισχύεται η ψηφιακή ανάπτυξη της Κύπρου, ενδυναμώνεται η νέα γενιά δημιουργώντας έτσι ισχυρές βάσεις μελλοντικής ανάπτυξης. Η ηγεσία του Συγκροτήματος συμμετέχει ενεργά στην κατάρτιση και αναθεώρηση του Προγράμματος, στην επιλογή των αιτητών και στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του και έχει επενδύσει σε ανθρώπινους πόρους, οικονομικούς πόρους και μάρκετινγκ. Έχουν δοθεί συνολικά 32 υποτροφίες για M.Sc και 2 για Ph.D. για φοίτηση σε πανεπιστήμια 7 χωρών, συνολικής αξίας €342χιλ.
Με το πρόγραμμα διευκολύνονται οικονομικά, άριστοι φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να εξειδικευτούν σε τομείς της Τεχνολογίας, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της Κύπρου με απόφοιτους Science Technology Engineering and Mathematics (STEM) και αναβαθμίζονται οι ψηφιακές και τεχνολογικές ικανότητες. Η εκπαίδευση STEM αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με συνακόλουθο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται και η καλή φήμη του Συγκροτήματος.