powered by

H πανδημία επιτάχυνε τις δράσεις ΕΚΕ

Η πανδημία επηρέασε τους πάντες και τα πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα την υλοποίηση στρατηγικών ΕΚΕ.  Εκπρόσωποι οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, της Πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα συζήτησαν ενώπιον του 13ου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης και με συντονίστρια την Ειρήνη Λουκαΐδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Grow Sustainability Consulting, για την ανταπόκριση τους και τις προκλήσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η κοινωνία άρχισε να ανοίγεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανέφερε η Στέλλα Μάστορα, Πρόεδρος της Europa Donna Cyprus, επισημαίνοντας πως ο κόσμος άρχισε να ασχολείται περισσότερο με κοινωνικά θέματα. Παράλληλα σημείωσε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν ώστε να γνωστοποιηθούν κάποιο προβλήματα και ανάγκες, με αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις να συνεισφέρουν σε αυτές τις κοινωνικές ανάγκες, αποδεικνύοντας πως η συλλογικότητα βοηθά.

Η πανδημία επηρέασε τους πάντες άμεσα και έμμεσα και προφανώς επηρέασε τις στρατηγικές αειφορίας όχι μόνο ως προς την υλοποίηση τους αλλά και ως προς τον καταρτισμό τους, ανέφερε η Αγλαΐα Ντίλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sustainability Knowledge Group, υπογραμμίζοντας πως οι εταιρείες διαπίστωσαν πως υπάρχει η ανάγκη της ταχύτητας.

Η κρίση, πρόσθεσε, μας ανάγκασε να δούμε κάποια πράγματα κατάματα και με ποιο τρόπο μπορούμε να βρούμε λύση. Παράλληλα, η αειφορία μας ανάγκασε να δούμε θέματα ταμπού όπως θέματα ψυχικής υγείας που τώρα τα βλέπουμε σε μια στρατηγική ΕΚΕ. Πρόσθεσε ότι κάποιες κοινωνικές ανισότητες στην επιφάνεια ασκώντας πιέσεις για την εξεύρεση λύσεων. Παρατηρείται, επίσης, τεράστια αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο κάνοντας όλοι λόγο για κυκλική οικονομία, αειφόρο ανάπτυξη και διαφάνεια.

Η πανδημία μας προσγείωσε ανώμαλα σημείωσε ο Νικόλας Φιλίππου, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, καθώς, όπως είπε, πριν την πανδημία ο Σύνδεσμος έβαζε στόχο να γίνει πρότυπος οργανισμός ασθενών. Υπήρχε αναπτυξιακός προϋπολογισμός, ενώ με την πανδημία πρώτο μέλημα του Συνδέσμου ήταν ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών. Παράλληλα αυξήθηκε η δουλειά του ΠΑΣΥΚΑΦ, καθώς έπρεπε να παρέχεται φροντίδα σε περισσότερους ασθενείς στο σπίτι λόγω του φόβου που υπήρχε για μετάβαση τους σε νοσηλευτήρια. Ευτυχώς, είπε, κανένας από τους χορηγούς του Συνδέσμου δεν τους εγκατέλειψε, αλλά ταυτόχρονα άρχισαν να έρχονται χορηγίες και στήριξη από εκεί που δεν το περίμεναν.

Μια υγειονομική κρίση χαρακτηρίζεται από αιφνιδιασμό και υπάρχει λίγος χρόνος για να ανταποκριθείς ανέφερε ο Δρ. Χαράλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, επισημαίνοντας πως κανένα υγειονομικό σύστημα δεν ήταν προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για την συμβολή του καθώς και την άμεση ανταπόκριση επιχειρήσεων και την συνεισφορά τους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ενώ στάθηκε και στην δημιουργία της δεύτερης ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όπου υπάρχει συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Δειτε Επισης

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Κατασκήνωση FEM στην Κύπρο: Εκεί που τα κορίτσια βρήκαν τη φωνή τους, την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να ηγηθούν
ΕΚΚ: Καλεί σε συμμετοχή στη διαβούλευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων
Με μεγάλη επιτυχία το 7ο ετήσιο Τουρνουά Φούτσαλ TELETHON-Η νικήτρια ομάδα
Δυναμική παρουσία Κύπρου στο MRC Crete 2025-Οι διακρίσεις ομάδων ρομποτικής δημόσιων και ιδιωτικών φορέων
«Η Αόρατη Συνωμοσία»: Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Χατζηκυριάκου για τον φόνο του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία το 1974
3ο Cyprus Forum-Cities: Πόσο έξυπνες μπορούν να γίνουν οι πόλεις της Κύπρου;
Συμμόρφωση με την Ε.Ε., παγκόσμια ευθυγράμμιση AML και δικαιοδοσίες υψηλού κινδύνου
Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής CCS
Διεθνής αναγνώριση για το MBA του Πανεπιστημίου Λεμεσού με EFMD διαπίστευση