DeepInvest: Ελληνική Τεχνητή Νοημοσύνη στη… διαχείριση χαρτοφυλακίων!

Ο τομέας των χρηματοοικονομικών επενδύσεων υιοθετεί συνεχώς νέες τεχνολογίες για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος. Την τελευταία δεκαετία, μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι αυτοματοποιημένοι επενδυτικοί σύμβουλοι, robo-advisors.

Πρόκειται για ψηφιακές πλατφόρμες που παρέχουν αυτοματοποιημένες επενδυτικές υπηρεσίες, βασισμένες σε εξελιγμένους αλγόριθμους με ελάχιστη ή καθόλου ανθρώπινη εποπτεία. Πρόσφατες μελέτες εκτιμούν ότι η αγορά αυτοματοποιημένων συμβούλων θα κυμανθεί στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 και αναδεικνύουν την σημαντικότητά τους στον επενδυτικό κλάδο.

Τα στάδια της αυτοματοποιημένης διαδικασίας που εφαρμόζουν οι robo-advisors είναι τα ακόλουθα:

  • ερευνούν και αναλύουν τους οικονομικούς στόχους που θέτουν οι επενδυτές
  • συλλέγουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές και εφαρμόζουν εξελιγμένες τεχνολογικές μεθόδους, ώστε να πετύχουν τον βέλτιστο σχεδιασμό χαρτοφυλακίου που αποφέρει υψηλή απόδοση με το ελάχιστο ρίσκο.

DeepInvest: ο ελληνικός robo-advisor που εισάγει την καινοτομία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων.

Η επιλογή των robo-advisors ως επενδυτικών συμβούλων παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος σχεδιασμού και διαχείρισης του χαρτοφυλακίου είναι χαμηλότερο συγκριτικά με το αντίστοιχο κόστος ενός οικονομικού συμβούλου. Η επεξεργασία, συλλογή και διαχείριση μεγάλου όγκου χρηματοοικονομικών δεδομένων γίνεται αυτοματοποιημένα και με μεγάλη ταχύτητα. Η πρόσβαση σε εξελιγμένες και εξατομικευμένες χρηματοοικονομικές-συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι εύκολη και άμεση για αρχάριους ή έμπειρους επενδυτές και επενδυτικούς συμβούλους.

Το έργο DeepInvest, αποσκοπεί στην ανάπτυξη του ελληνικού robo-advisor που θα εισάγει την καινοτομία στην σύνθεση και στη διαχείριση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων υλοποιώντας πρωτοποριακά μοντέλα μηχανικής μάθησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου διαχείρισης και σύνθεσης χαρτοφυλακίου.

Τρεις έμπειροι φορείς από την Ελλάδα συνεργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου DeepInvest: το ΕΚΕΤΑ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η EFFECT SA Fintech Software Solutions. Συνδυάζοντας την εκτεταμένη ερευνητική εμπειρία που κατέχουν σε μοντέλα μηχανικής μάθησης και σε τεχνικές βελτιστοποίησης κερδών, την υφιστάμενη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη εργονομικών και φιλικών προς τον χρήστη διεπαφών, τις γνώσεις παροχής επενδυτικών συμβουλών και διαχείρισης χαρτοφυλακίου, οι εμπλεκόμενοι φορείς στοχεύουν στην αποτελεσματική υλοποίηση του έργου που έχει διάρκεια 30 μηνών και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Τα καινοτόμα αυτοματοποιημένα εργαλεία που θα αναπτυχθούν στο έργο DeepInvest:

αποσκοπούν στην ακριβέστερη μακροπρόθεσμη και ταχύτατη πρόβλεψη τάσεων των κινητών αξιών υλοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές από τον κλάδο των νευρωνικών δικτύων που μιμούνται την ανθρώπινη σκέψη,

διαχειρίζονται ταχύτατα μεγάλο όγκο δεδομένων από την παγκόσμια συνδεδεμένη οικονομία και επεξεργάζονται πληθώρα επενδυτικών επιλογών για να επιτύχουν τον σχεδιασμό του βέλτιστου  χαρτοφυλακίου.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η απλούστευση και επιτάχυνση μιας δύσκολης και χρονοβόρας διαδικασίας διαχείρισης χαρτοφυλακίου, εξασφαλίζοντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των παραδοσιακών επενδυτικών συμβούλων και των υπαρκτών αυτοματοποιημένων συμβούλων.

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα ακολουθείστε τα social media του έργου.

Linkedin         Twitter             Facebook       Youtube

 

 

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023