Powered by

Μικρή η ανάκαμψη των εμπορικών πτήσεων στην ΕΕ

Η επίπτωση της πανδημίας στις αεροπορικές μεταφορές ήταν ορατή τον Μάρτιο του 2020, με 44% μείωση του συνολικού αριθμού εμπορικών πτήσεων στην ΕΕ σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat.

Με περιορισμούς COVID-19 σε πλήρη ισχύ και αλλαγές στις προτιμήσεις ταξιδίων, οι σημαντικότερες μειώσεις στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων σημειώθηκαν τον Απρίλιο (-91% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019), το Μάιο (-90%) και τον Ιούνιο (-84%).

Κατά τους κορυφαίους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώθηκε μόνο μερική ανάκαμψη, με πτώσεις 64% τον Ιούλιο και 53% τον Αύγουστο, με περαιτέρω μειώσεις παρατηρήθηκαν τον Σεπτέμβριο (-59%), Οκτώβριο (-62%), Νοέμβριο (-68% ) και Δεκέμβριο (-67%). Οι πρώτοι μήνες του 2021 δεν έδειξαν σημάδια ανάκαμψης: Ιανουάριος (-68% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019), Φεβρουάριος (-73%), Μάρτιος (-71%) και Απρίλιος (-70%).

Μετά από πρωτοφανείς μειώσεις στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων το 2020, η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει τη συντριπτική πλειονότητα των αερολιμένων της ΕΕ τους πρώτους μήνες του 2021.

Τον Απρίλιο του 2021, οι μεγαλύτερες μειώσεις στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων καταγράφηκαν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς κόμβους αεροπορικών μεταφορών: Παρίσι (-28 300 εμπορικές πτήσεις σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, -67%), Άμστερνταμ (-28 200 , -67%), Φρανκφούρτη (-28 000, -65%) και Μόναχο (-27 300, -81%).

Σημαντικές μειώσεις σημειώθηκαν επίσης σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια της ΕΕ, όπως  Βαρκελώνη / El Prat (-23 300, -79%),  Μαδρίτη / (-22 600, -66%),  Ρώμη (-20 000, -76% ), Βιέννη (-17 800, -76%), Δουβλίνο (-17 200, -86%) και Κοπενγάχη (-17 100, -81%).

 

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις
Σε υψηλό δεκαετίας η πλατίνα-Στα 1.350,17 δολάρια η ουγγιά
Τζερόμ Πάουελ (Fed): Βασικός παράγοντας για την υψηλή αβεβαιότητα οι δασμοί Τραμπ
Πτώση για τον χρυσό μετά την πρόβλεψη της Fed για βραδύτερο ρυθμό μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων
Fed: Επιμένει σε στάση αναμονής-Αμετάβλητα τα επιτόκια και το dot plot που δίνει σήμα για δύο περικοπές φέτος
Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία