Powered by

Η ανεργία τον Μάρτιο και οι τομείς με το μεγαλύτερο τίμημα

Αύξηση 25% ή 6.580 πρόσωπα σημείωσε τον Μάρτιο του 2021, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σε σύγκριση με τον περσινό Μάρτιο, λόγω κυρίως της αύξηση των ανέργων στους τομείς του εμπορίου και των κατασκευών, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, τα οποία δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, η οποία επικαλείται ενημέρωση του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η σύγκριση των στοιχείων από το μήνα Μάρτιο του 2020 και μετά, με τα στοιχεία προηγούμενων μηνών δεν θεωρείται αντικειμενική.

Αυτό οφείλεται, όπως σημειώνει, στην εφαρμογή από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για διενέργεια αυτόματων ανανεώσεων των εγγεγραμμένων ανέργων και νέων εγγραφών ανέργων χωρίς φυσική παρουσία με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Μαρτίου 2021, έφτασε τα 32.933 πρόσωπα.

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάρτιο 2021 μειώθηκε στα 29.676 πρόσωπα σε σύγκριση με 29.907 τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με το Μάρτιο 2020, σημειώθηκε αύξηση 6.580 προσώπων ή 25,0% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 1.759), των κατασκευών (αύξηση 1.005), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (αύξηση 571), της μεταποίησης (αύξηση 568), της εκπαίδευσης (αύξηση 469) και των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (αύξηση 1.145). 

Δειτε Επισης

Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
Papouis Dairies: Αποκτά εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού και αναρής στα Λύμπια-Σε διαβούλευση η μονάδα
Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ