Powered by

Οι εισαγωγές ενδυμάτων στην Ευρώπη έχασαν 14% σε αξία

Οι εισαγωγές ενδυμάτων στα κράτη μέλη της ΕΕ μειώθηκαν κατά 14% σε αξία το 2020 σε σύγκριση με το 2019, παρά την αυξανόμενη τάση την τελευταία δεκαετία (αύξηση κατά 24% από το 2010), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Ενώ η ΕΕ εισήγαγε ρούχα αξίας 69 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020 από κράτη μέλη εκτός ΕΕ, οι εξαγωγές ρούχων της ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ ανήλθαν σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020. Σε σύγκριση με το 2019, οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση κατά 14%, μετά από σταθερή αύξηση την τελευταία δεκαετία (αύξηση κατά 64% σε σύγκριση με το 2010).

Οι εισαγωγές ρούχων από χώρες εκτός ΕΕ προέρχονταν κυρίως από την Κίνα (21 δισεκατομμύρια ευρώ ή 30% των συνολικών ενδυμάτων εκτός ΕΕ), το Μπαγκλαντές (12 δισεκατομμύρια ευρώ, 18%) και την Τουρκία (8 δισεκατομμύρια ευρώ, 12%), ακολουθούμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο (4 δισεκατομμύρια ευρώ, 6%), την Ινδία και το Βιετνάμ (3 δισεκατομμύρια ευρώ το καθένα, ή 4%) και την Καμπότζη (2 δισεκατομμύρια ευρώ, επίσης 4%).

Το 2020, ρούχα αξίας σχεδόν 17 δισ. ευρώ  εισήχθησαν από τη Γερμανία (25% των συνολικών εισαγωγών ρούχων εκτός ΕΕ κατά αξία). Αυτό καθιστά τη Γερμανία τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ενδυμάτων στην ΕΕ από χώρες εκτός ΕΕ, μπροστά από την Ισπανία (10 δισεκατομμύρια ευρώ, 15%) και τη Γαλλία (σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ, 14%).

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Ιταλία εξήγαγε ρούχα αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κράτη μέλη εκτός ΕΕ το 2020 (33% των συνολικών εξαγωγών ρούχων εκτός ΕΕ κατά αξία). Αυτό καθιστά την Ιταλία τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ρούχων εκτός ΕΕ, μπροστά από τη Γερμανία (5 δισεκατομμύρια ευρώ, 17%), την Ισπανία (4 δισεκατομμύρια ευρώ, 14%) και τη Γαλλία (σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ, 13%).

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ε.Ε.: Υπό έρευνα η εξαγορά της Downtown Music από Universal ύψους $775 εκατ.
Qatar Airways: Θωρακίζεται απέναντι στους δασμούς με στοκ ανταλλακτικών
Ξεπέρασε την Ιαπωνία... Η Πολιτεία των ΗΠΑ που έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως
Σε πτωτική πορεία ο χρυσός μετά από μια εβδομάδα οικονομικής αβεβαιότητας
Μαίνεται η ένταση ΗΠΑ και Κίνας-Αντίθετα μηνύματα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις
Ιστορική στασιμότητα για τη γερμανική οικονομία-Οι δασμοί Τραμπ, η Κίνα και η κρίση του «Made in Germany»
Η Κίνα εξετάζει αναβολή των δασμών 125% σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα
Δυσοίωνα τα πράγματα και μόλις 0,6%...Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη χωρών της ευρωζώνης ο Fitch
Η Γερμανία αναμένει μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας-«Το Made in Germany τελείωσε»
Freedom24: Βούλγαροι επενδυτές στρέφονται σε ΤΝ, κρυπτονομίσματα και βιοτεχνολογία