Powered by

Tesla: Ανησυχία αμερικανικών αρχών για την ασφάλεια του συστήματος αυτόνομης οδήγησης

Η αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια των οδικών δικτύων στις ΗΠΑ (NHTSA) ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι μία δοκιμή από το περιοδικό «Consumer Reports», που έδειξε ότι μηχανικοί κατόρθωσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τις δικλείδες ασφαλείας του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla και να έχουν πρόσβαση στην οδήγηση του οχήματος, είναι «ανησυχητική».

Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι είναι ενδεχόμενο να αναλάβει δράση, αν το ζήτημα αυτό δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.

Σε ερώτηση για την επίδειξη που πραγματοποιήθηκε σε όχημα δοκιμών από το αναφερόμενο περιοδικό, που έχει σημαντική επιρροή στους καταναλωτές, η NHTSA απάντησε: «Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό (Consumer Reports) είναι ανησυχητικές και θα αναλάβουμε δράση, αν διαπιστώσουμε ότι το περιστατικό απειλεί ουσιαστικά την οδική ασφάλεια».

Η NHTSA επανέλαβε ότι η νομοθεσία «καθιστά υπεύθυνους τους ανθρώπους οδηγούς για τη λειτουργία των οχημάτων τους».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026
ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες celebrities–Ποια βρίσκεται στην κορυφή
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις