Γιατί η επένδυση σε ακίνητα παραμένει ασφαλής

Επίκαιρο παραμένει το ερώτημα για το ποιο είδος επένδυσης αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ακόμη και για εταιρείες που επενδύσουν σε μετοχές είναι δύσκολο να προτάξουν επιχειρήματα για το γεγονός ότι η επένδυση σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν την ασφαλέστερη επενδυτική επιλογή και ως εκ τούτου την καλύτερη επιλογή για επένδυση.

Στην Κύπρο, παραδοσιακά η επένδυση στα ακίνητα συνιστά από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τον Κύπριο μη θεσμικό επενδυτή, διότι αποτελεί απλή και κατανοητή επένδυση μετά τις καταθέσεις και τα κρατικά ομόλογα. Επίσης, τα ακίνητα θεωρούνται το πιο ασφαλές είδος επένδυσης με το λιγότερο ρίσκο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι καταθέσεις και τα κρατικά ομόλογα αποφέρουν αρνητικές αποδόσεις.

Οι πιο ασφαλές επενδύσεις στα ακίνητα

Ανέκαθεν ο τομέας των ακινήτων αποτελούσε μία από τις καλύτερες και πλέον αποδοτικές επενδυτικές επιλογές τόσο για θεσμικούς επενδυτές αλλά και για μη θεσμικούς επενδυτές. Μια εύκολη και κατανοητή επενδυτική επιλογή που καλύπτει μια εκ των βασικών αναγκών, της στέγασης για επιχειρήσεις και της απόκτησης κατοικίας για τους ιδιώτες. Ως εκ τούτου, οι επενδύσεις σε ακίνητα θα είναι πάντα η ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη μορφή μακροπρόθεσμης επένδυσης.

Για τους λόγους που τα ακίνητα ακόμη και εν καιρώ αβεβαιότητας αποδεικνύεται σταθερή και ανθεκτική επενδυτική επιλογή θα μιλήσει ο Γιώργος Χρυσοχός, Διευθυντής του Ομίλου Cyfield, ενώπιον του διαδικτυακού συνεδρίου με τίτλο «Επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ακινήτων» που διοργανώνει η ΙΜΗ την Tρίτη 27 Απριλίου 2021.

Who is Who

Ο Γιώργος Χρυσοχός, Διευθυντής τoυ Ομίλου Cyfield, ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση από νεαρή ηλικία, υπηρετώντας σε όλα τα τμήματα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στις ΗΠΑ και την Ελλάδα ως σύμβουλος για τη Navigant and Mckinsey & Company. Απέκτησε εμπειρία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της στρατηγικής, των operations, των συγχωνεύσεων, των εξαγορών και της οργανωτικής αναδιάρθρωσης. Ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος, συμμετείχε καθημερινά σε βασικές στρατηγικές και επιχειρησιακές αποφάσεις που αφορούσαν τον Όμιλο. Επέστρεψε στην Κύπρο με όραμα να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση και να εισέλθει στην αγορά ενέργειας. Σήμερα είναι ένας από τους επικεφαλής στις εταιρείες του Ομίλου Cyfield, που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό και βιομηχανικό τομέα και την ενέργεια. Είναι κάτοχος πτυχίου bachelor of science degree in civil engineering από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας και master of science in structural engineering από το Stanford University. Είναι, επίσης, μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων στις ΗΠΑ και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των ASCE και ETEK, αλλά και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο αφορά μικρούς και μεγάλους μη θεσμικούς επενδυτές. Κεντρικό ακροατήριο είναι οι Affluent και High Net Worth Individuals, Κύπριοι ή ξένοι, που ζουν στην Κύπρο. Μεταξύ άλλων, το συνέδριο απευθύνεται στο πιο κάτω ακροατήριο:

  • Ιδιώτες επενδυτές
  • Family Offices
  • CEOs και άλλα ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων
  • Wealth and Asset Managers
  • Σύμβουλοι επενδύσεων
  • Συνέταιροι και άλλα ανώτερα στελέχη από λογιστικά και δικηγορικά γραφεία
  • Ανώτερα στελέχη από τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: Consulco, Όμιλος Cyfield, Delfi Partners & Company, LionGlobal Advisors

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Οι κυρώσεις στην Ρωσία... βούλιαξαν τον κυπριακό στόλο
ΙδΕΚ-META Group ενώνουν δυνάμεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business διαβάστε...
Η βελτιστοποίηση των City Logistics και η εφαρμογή νέων μοντέλων διανομής Logistics
Παίρνει σάρκα και οστά το University of Beirut-Mediterraneo στην Πάφο (pics)
Σε «Χάρης Γρούτας» μετονομάστηκε ο 1ος όροφος του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας
Tax For All: Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας
Οι Υπερ. ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η Γαλακτοβιομηχανία ΑΦΟΙ Πέτρου τιμούν την Κύπρια γιαγιά
Tο αλεύρι Μιτσίδη στηρίζει τα πρόωρα μωρά στον αγώνα τους για ζωή
Ο ρόλος των private label προϊόντων στην εποχή του πληθωρισμού