Γιατί η επένδυση σε ακίνητα παραμένει ασφαλής

Επίκαιρο παραμένει το ερώτημα για το ποιο είδος επένδυσης αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ακόμη και για εταιρείες που επενδύσουν σε μετοχές είναι δύσκολο να προτάξουν επιχειρήματα για το γεγονός ότι η επένδυση σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν την ασφαλέστερη επενδυτική επιλογή και ως εκ τούτου την καλύτερη επιλογή για επένδυση.

Στην Κύπρο, παραδοσιακά η επένδυση στα ακίνητα συνιστά από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τον Κύπριο μη θεσμικό επενδυτή, διότι αποτελεί απλή και κατανοητή επένδυση μετά τις καταθέσεις και τα κρατικά ομόλογα. Επίσης, τα ακίνητα θεωρούνται το πιο ασφαλές είδος επένδυσης με το λιγότερο ρίσκο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι καταθέσεις και τα κρατικά ομόλογα αποφέρουν αρνητικές αποδόσεις.

Οι πιο ασφαλές επενδύσεις στα ακίνητα

Ανέκαθεν ο τομέας των ακινήτων αποτελούσε μία από τις καλύτερες και πλέον αποδοτικές επενδυτικές επιλογές τόσο για θεσμικούς επενδυτές αλλά και για μη θεσμικούς επενδυτές. Μια εύκολη και κατανοητή επενδυτική επιλογή που καλύπτει μια εκ των βασικών αναγκών, της στέγασης για επιχειρήσεις και της απόκτησης κατοικίας για τους ιδιώτες. Ως εκ τούτου, οι επενδύσεις σε ακίνητα θα είναι πάντα η ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη μορφή μακροπρόθεσμης επένδυσης.

Για τους λόγους που τα ακίνητα ακόμη και εν καιρώ αβεβαιότητας αποδεικνύεται σταθερή και ανθεκτική επενδυτική επιλογή θα μιλήσει ο Γιώργος Χρυσοχός, Διευθυντής του Ομίλου Cyfield, ενώπιον του διαδικτυακού συνεδρίου με τίτλο «Επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ακινήτων» που διοργανώνει η ΙΜΗ την Tρίτη 27 Απριλίου 2021.

Who is Who

Ο Γιώργος Χρυσοχός, Διευθυντής τoυ Ομίλου Cyfield, ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση από νεαρή ηλικία, υπηρετώντας σε όλα τα τμήματα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στις ΗΠΑ και την Ελλάδα ως σύμβουλος για τη Navigant and Mckinsey & Company. Απέκτησε εμπειρία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της στρατηγικής, των operations, των συγχωνεύσεων, των εξαγορών και της οργανωτικής αναδιάρθρωσης. Ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος, συμμετείχε καθημερινά σε βασικές στρατηγικές και επιχειρησιακές αποφάσεις που αφορούσαν τον Όμιλο. Επέστρεψε στην Κύπρο με όραμα να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση και να εισέλθει στην αγορά ενέργειας. Σήμερα είναι ένας από τους επικεφαλής στις εταιρείες του Ομίλου Cyfield, που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό και βιομηχανικό τομέα και την ενέργεια. Είναι κάτοχος πτυχίου bachelor of science degree in civil engineering από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας και master of science in structural engineering από το Stanford University. Είναι, επίσης, μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων στις ΗΠΑ και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των ASCE και ETEK, αλλά και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο αφορά μικρούς και μεγάλους μη θεσμικούς επενδυτές. Κεντρικό ακροατήριο είναι οι Affluent και High Net Worth Individuals, Κύπριοι ή ξένοι, που ζουν στην Κύπρο. Μεταξύ άλλων, το συνέδριο απευθύνεται στο πιο κάτω ακροατήριο:

  • Ιδιώτες επενδυτές
  • Family Offices
  • CEOs και άλλα ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων
  • Wealth and Asset Managers
  • Σύμβουλοι επενδύσεων
  • Συνέταιροι και άλλα ανώτερα στελέχη από λογιστικά και δικηγορικά γραφεία
  • Ανώτερα στελέχη από τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: Consulco, Όμιλος Cyfield, Delfi Partners & Company, LionGlobal Advisors

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»