Powered by

Ερευνα από το Υπ. Μεταφορών για επίλυση του κυκλοφοριακού

Στη διεξαγωγή έρευνας μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας, προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο των συνεχόμενων  προσπαθειών που καταβάλλει για επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και για προώθηση των δημόσιων και άλλων βιώσιμων μέσων μεταφοράς.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι «σκοπός της έρευνας, η οποία θα διαρκέσει από σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, είναι η συλλογή και ανάλυση πληροφοριών ως προς τις υφιστάμενες υποδομές και προσφερόμενες υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών».

Προσθέτει ότι η έρευνα σκοπεύει επίσης τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών «ως προς τις διαφοροποιήσεις και βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για να καταστούν πιο λειτουργικές σε σχέση με την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων για μετάβαση από και προς το χώρο εργασίας τους».

Ανάμεσα στα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα είναι και η δημιουργία οργανωμένων χώρων στάθμευσης τύπου «Park and Ride» μέσω των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα για ασφαλή στάθμευση και μετεπιβίβαση σε άλλο μέσο είτε δημόσιας μεταφοράς είτε ιδιωτικό όχημα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δημιουργία χώρων στάθμευσης τύπου «Park and Ride» έχει ως στόχο την απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην είσοδο των πόλεων τόσο κατά τις πρωινές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες.

Το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει, επίσης ότι «το μέγεθος του δείγματος των υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας κρίνεται ιδανικό και αντιπροσωπευτικό αφού καλύπτει όλες τις επαρχίες και τους συνδυασμούς κινήσεων».

Προσθέτει πως «παρότι η έρευνα δεν απευθύνεται  στον ιδιωτικό τομέα, η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας και η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών για εξυπηρέτηση του Δημόσιου Τομέα, θα μπορούσε να βελτιώσει το κυκλοφοριακό κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες αιχμής κατά τη μετάβαση τους από και προς στο χώρο  εργασίας».

Παράλληλα, «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από τον ιδιωτικό τομέα και κατ ‘ επέκταση και από άλλους ενδιαφερόμενους οργανισμούς και φορείς».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «πέραν από την πιο πάνω έρευνα, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προχωρεί με επιπρόσθετες μελέτες στα πλαίσια των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)». 

Στόχος των μελετών αυτών που εμπίπτουν στα ΣΒΑΚ είναι «η περαιτέρω αξιολόγηση των μοτίβων κινητικότητας κατά τις ώρες αιχμής και άλλων τρόπων απάμβλυνσης του κυκλοφοριακού, όπως για παράδειγμα, το ευέλικτο ωράριο εργασίας ή/ και τηλεργασία».

Το Υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει, τέλος, ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται ότι, θα αξιοποιηθούν σε υφιστάμενα έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη καθώς επίσης στη λήψη μελλοντικών πολιτικών και αποφάσεων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του κυκλοφορικού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυριάκος Κακουρής: Συζητήσεις με ΑΗΚ για δάνειο προς αναβάθμιση του δικτύου της-Η θέση ΕΤΕπ για GSI και τερματικό
ΑΤΑ, κατώτατος, συμβάσεις και απεργίες-Τα καυτά εργασιακά θέματα της χρονιάς που πέρασε και ο κομβικός ρόλος της ΟΕΒ
Scope Ratings: Σταθερές προοπτικές για κυπριακή οικονομία-Ευάλωτη στην κλιμάκωση παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
Σταύρος Σταύρου, Ευγένιος Ευγενίου και Βαλεντίνος Πολυκάρπου...Μόνο θετικά από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Μικρή άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»
Μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση ωφελημάτων διεκδικούν οι ωρομίσθιοι-Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση
Υλοποιούνται με επικαιροποιημένους στόχους μέτρα για πράσινη κινητικότητα-Η διαβεβαίωση του Υπουργείου Μεταφορών
Οι κατώτατοι μισθοί στην Ε.Ε.-Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος