Μια ειδικότητα με εξαιρετικές ευκαιρίες και οι προοπτικές απασχόλησης

Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), ΥΠΠΑΝ

Των Σωκράτη Χατζηευαγγέλου και Χάρη Παπαδάκη, Επιθεωρητών ΜΤΕΕ

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, ο κλάδος της Μηχανολογίας αποκτά ηγετική θέση στην παγκόσμια βιομηχανία και οι απόφοιτοι/ες του κερδίζουν γρήγορα τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας.

Ο κλάδος Μηχανολογίας της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ) είναι ένας ευρύς κλάδος, ο οποίος χωρίζεται σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες, οι οποίες απαιτούν οργανωτικές ικανότητες, μεθοδικότητα και ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Μέσα από τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών καλλιεργούνται διοικητικές ικανότητες, ικανότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, καθώς και το ομαδικό πνεύμα, που κάνει τους/τις αποφοίτους/απόφοιτες του κλάδου της Μηχανολογίας να ξεχωρίζουν. Οι συγκεκριμένες δεξιότητες εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους μελλοντικούς εργοδότες, κατατάσσοντας τους/τις αποφοίτους/απόφοιτες της Μηχανολογίας σε ηγετική θέση στην αγορά εργασίας και με αξιοσημείωτες απολαβές.

Εάν λοιπόν, είσαι έφηβος/η που διαθέτει πρακτικό μυαλό και έχει έφεση στα μαθηματικά και την επιστήμη, τότε η φοίτησή σου στην ειδικότητα «Τεχνικός Ελασματουργίας-Συγκολλήσεων, Μεταλλικών Κατασκευών και Σωληνώσεων Φυσικού Αερίου» της ΜΤΕΕ θα ήταν μία άριστη επιλογή για εσένα!

Η συγκεκριμένη ειδικότητα έχει μεγάλη ζήτηση, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Προσφέρει στους/στις αποφοίτους/απόφοιτες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για δημιουργική απασχόληση σε πολλούς τομείς της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο/Η απόφοιτος/η με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων αποκτά την ικανότητα κατανόησης μηχανολογικών σχεδίων σχετικά με τις μεταλλικές κατασκευές, τη δεξιότητα και τεχνική χειρισμού των μηχανημάτων συγκολλήσεων και κοπής μετάλλων με όλες τις σύγχρονες μεθόδους καθώς και την κοστολόγηση αυτών. Τέλος, αποκτά την ικανότητα αναγνώρισης των κινδύνων και εφαρμογής των κατάλληλων μέσων προστασίας στην παραγωγική διαδικασία. Υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησης του επαγγέλματος από οίκους αξιολόγησης.

Ο/Η απόφοιτος/η της ειδικότητας «Τεχνικός Ελασματουργίας-Συγκολλήσεων, Μεταλλικών Κατασκευών και Σωληνώσεων Φυσικού Αερίου» μπορεί:

 

•Να διεκδικήσει µε προοπτικές επιτυχίας θέση για περαιτέρω σπουδές σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

•Να διεκδικήσει θέση σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας και σε άλλους τομείς, πέραν του κλάδου του/της, νοουμένου ότι πληροί τους περιορισμούς πρόσβασης για εισαγωγή στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, σύμφωνα µε τον νόμο περί παγκύπριων εξετάσεων.

• Να γίνει δεκτός/ή σε οποιοδήποτε ανώτερο και ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου ή του εξωτερικού, µε την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις εισδοχής στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο μισθός είναι ελκυστικός και οι συνθήκες εργασίας ποικίλουν, καθώς το φάσμα δραστηριοποίησης στον συγκεκριμένο τομέα είναι τεράστιο. Ιδιαίτερα με την είσοδο και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην ειδικότητα, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές εργοδότησης είναι εξαιρετικές, καθώς δίνουν τη δυνατότητα εξασφάλισης εργασίας σε εργοστάσια, εργαστήρια μεταλλικών κατασκευών (μεταλλικά σπίτια, ξενοδοχεία, υπόστεγα, περιφράξεις, κιγκλιδώματα), σε επισκευές πλοίων, σε κατασκευές και εγκατάσταση εξοπλισμού ξενοδοχείων και εστιατορίων, συστημάτων εξαερισμού και κεντρικού κλιματισμού κτιρίων (φουγάρα), καθώς επίσης και στην κατασκευή και συντήρηση δεξαμενών και σωληνώσεων υγρών και αερίων καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης στο εξωτερικό, μαθημάτων για υποβρύχιες συγκολλήσεις με πάρα πολύ ψηλές απολαβές.

Η ΜΤΕΕ, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών για τους νέους και τις νέες της Κύπρου για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Τέλος, τους παρέχει όλα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα της καθημερινής μας ζωής. Κάνε λοιπόν την έξυπνη κίνηση και επίλεξε να φοιτήσεις στην ειδικότητα «Τεχνικός Ελασματουργίας-Συγκολλήσεων, Μεταλλικών Κατασκευών και Σωληνώσεων Φυσικού Αερίου» της ΜΤΕΕ.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΜΤΕΕ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_kladoi_eidikotites_genikes_plirofories.html

Δειτε Επισης

Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο τα πολυτελή σκάφη της Lilybaeum Yacht