powered by

Η ανάγκη προώθησης της διαμεσολάβησης σε συνάντηση της Υπ. Δικαιοσύνης με Σύνδεσμο Διαμεσολαβητών και ΚΕΒΕ

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Κύπρου υπό τον Πρόεδρο του Θεόδωρο Κρίγγου, συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΚΕΒΕ Λεωνίδα Πασχαλίδη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το θεσμό της διαμεσολάβησης στην Κύπρο ενόψει και της πρόθεσης του Υπουργείου να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και του ΚΕΒΕ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της Υπουργού χαρακτηρίζοντας την βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αφού θα έχει ως αποτέλεσμα των εξορθολογισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού .

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι προώθησης της διαμεσολάβησης στον τόπο μας αφού είναι διαπιστωμένο πως αυτή χρησιμοποιείται σε πολύ μικρό βαθμό στην Κύπρο παρά τα πολλά οφέλη που προσφέρει όπως ταχύτητα, χαμηλό κόστος, εμπιστευτικότητα, αμεροληψία και φυσικά συντείνει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και του ΚΕΒΕ προέβησαν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις τις οποίες η Υπουργός άκουσε με προσοχή και υποσχέθηκε πως θα μελετήσει τρόπους για περαιτέρω προώθηση του θεσμού.

Συμφωνήθηκε τέλος όπως διατηρηθεί στενή επαφή μεταξύ των μερών με στόχο την γνωστοποίηση και αύξηση της χρήσης του εξωδικαστικού θεσμού της διαμεσολάβησης στον τόπο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβητών Κύπρου, επικοινωνήστε: τηλ 22023300, email: info@mediation.org.cy, https://www.mediation.org.cy/

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού GOLD: Η Λεμεσός ως μια πόλη συνώνυμο της φιλοδοξίας και της δυναμικής εξέλιξης
Αλ. Ιωσηφίδης: Ανήσυχη η ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου-Τα στενά του Ορμούζ και τι θα δημιουργούσε μια πετρελαϊκή κρίση
Στρατηγική συμμαχία για την πολιτιστική κληρονομιά-Μνημόνιο συνεργασίας Ινστιτούτου Κύπρου και Εθνικής Επιτροπής UNESCO
Investor Day από το KPMG Startup Innovation Lab: Μια γιορτή καινοτομίας και τολμηρών ιδεών
Πρωτοπόρα η Deloitte Κύπρου... Δωμάτια θηλασμού στα γραφεία της πριν από την θέσπιση νόμου(pics)
Ξεναγήθηκε στους χώρους και τα ερευνητικά κέντρα του UCLan Cyprus ο Δ. Σκουρίδης
To Andrey & Julia Dashin’s Foundation και η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Πρωτοπορία στην τεχνολογική ευθύνη και την κοινωνική καινοτομία
Στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας για την «Αόρατη Συνωμοσία» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου
Οι μεγάλες τάσεις και η μετεξέλιξη των ΜΜΕ: Πώς οι όμιλοι μεταμορφώνονται για να είναι βιώσιμοι και κερδοφόροι