powered by

Μειώνονται τα κόκκινα δάνεια εν μέσω πανδημίας

Παρά την αναστολή δόσεων λόγω πανδημίας, οι συνολικές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις κατέγραψαν μείωση τον Νοέμβριο του 2020 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ σημαντικά μειωμένες παρουσιάζονται και οι χορηγήσεις με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών οι οποίες διαμορφώθηκαν στα €4.589 εκατ. τον περασμένο Νοέμβριο σε σχέση με €7.425 εκατ. που ήταν τον Δεκέμβριου του 2019. Παράλληλα, το σύνολο των χορηγήσεων παρουσιάζεται μειωμένο τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς οι συνολικές χορηγήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε στα €29.341 εκατ. τον Νοέμβριο σε σχέση με €32.107 εκατ. που ήταν τον Δεκέμβριο του 2019 και σε σχέση με €57.224 εκατ. το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ως προς τις συνολικές χορηγήσεις μειώθηκε στο 19,1% τον Νοέμβριο του 2020 σε σχέση με 47,8% που ήταν τον Δεκέμβριου του 2014.

Συνοπτικά συγκεντρωτικά στοιχεία για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα
 

Μειώθηκαν τα κόκκινα των νοικοκυριών
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας ο όγκος των κόκκινων δανείων που αφορά στα νοικοκυριά μειώθηκαν στα €3.137 εκατ. τον Νοέμβριο 2020 από €4.637 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανήλθαν περίπου στα €2.047 εκατ. τον περασμένο Νοέμβριο σε σχέση €3.388 εκατ. τον Δεκέμβριο 2019.

Συγκεντρωτικά στοιχεία και δείκτες για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα κατά θεσμικό τομέα
 

 

 

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα
Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης