Η eBOS Technologies συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα των 5G τεχνολογιών
07:00 - 26 Μαρτίου 2021
Από την ίδρυσή της το 2003, η eBOS Technologies Ltd χαρακτηρίζεται για το πάθος της στην έρευνα, την καινοτομία και στις συνεχώς αυξανόμενες ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει στους πελάτες της. Το τμήμα έρευνας της eBOS εστιάζει σε έργα καινοτομίας καθώς και τεχνολογίες του μέλλοντος που στοχεύουν να παράξουν σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό αντίκτυπο.
Ανάμεσα στα πιο καυτά θέματα τεχνολογίας που προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, είναι το 5G, το οποίο αντιπροσωπεύεται από ένα πρόσφατο έργο, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο οποία η eBOS έχει ενεργό ρόλo, το «MARSAL - Machine Learning-Based, Networking and Computing Infrastructure Resource Management of 5G and Beyond Intelligent Networks». Το ΜARSAL ανήκει στη τρίτη φάση ερευνητικών έργων 5G της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρόγραμμα - πλαίσιο του Ορίζοντα 2020, τα οποία στοχεύουν στην πιλοτική ανάπτυξη του 5G στην Ευρώπη μέσα από συμπράξεις δημοσίων φορέων και βιομηχανίας, υπό τον συντονισμό του 5G-PPP (5G Infrastructure Public Private Partnership). Το έργο στοχεύει να εφαρμόσει την τεχνολογία 5G και να αναδείξει τα πολύτιμα οφέλη της για την κοινωνία και τη βιομηχανία, μέσω της υλοποίησης, επίδειξης και οργάνωσης εφαρμογών για δίκτυα 5G και πέραν αυτών.
Ειδικότερα, το έργο MARSAL στοχεύει στην ανάπτυξη και αξιολόγηση ενός πλήρους πλαισίου για τη διαχείριση και ενορχήστρωση των πόρων δικτύου σε δίκτυα 5G και πέραν αυτών, χρησιμοποιώντας μια συγκλίνουσα υποδομή ασύρματου-οπτικού δικτύου στο τμήμα του δικτύου πρόσβασης και στα τμήματα fronthaul και midhaul του δικτύου. Το έργο χρηματοδοτείται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συνολικό προϋπολογισμό 6,1 εκατομμύρια ευρώ, έχει ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα διαρκέσει συνολικά τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων, η κοινοπραξία του έργου θα σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα καινοτόμο παράδειγμα χρήσης εικονικής ελαστικής υποδομής, που θα παρέχει από-άκρο-σε-άκρο υπηρεσίες μεταφοράς, επεξεργασίας και αποθήκευσης με οικονομικά αποδοτικό, ευέλικτο και ασφαλή τρόπο. Το έργο θα αναπτύξει επίσης μηχανισμούς βασισμένους σε μηχανική εκμάθηση που θα εγγυώνται την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των τελικών χρηστών σε περιβάλλοντα πολλαπλών μισθώσεων.
Το MARSAL συντονίζεται από το τμήμα SMARTECH του Telecommunications Technological Centre of Catalonia (CTTC), και συγκεκριμένα από τον ερευνητή Δρ. Χρήστο Βερυκούκη, ενώ η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από 14 εταίρους από 9 διαφορετικές χώρες. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε τρεις πειραματικές πλατφόρμες: CTTC 5G Τestbed στη Βαρκελώνη (Ισπανία), KUL 5G Testbed στο Λέβεν (Βέλγιο) και Orange 5G Testbed στο Λανιόν (Γαλλία). Η πιλοτική υποδομή 5G που θα δοκιμαστεί στα πλαίσια του έργου θα προσφέρει στις ενδιαφερόμενες βιομηχανίες την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη και τις υψηλές αποδόσεις των δικτύων 5G, δημιουργώντας τις συνθήκες για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής, καθώς και για την κατάρτιση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.
«Επί του παρόντος, η κοινοπραξία του MARSAL βρίσκεται στην φάση του σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής του συστήματος και του ορισμού των βασικών δεικτών απόδοσης που θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα του έργου. Επιπλέον, οι συνεργάτες καθορίζουν τις απαιτήσεις και τα σενάρια των περιπτώσεων χρήσης του έργου που σύντομα θα χρησιμοποιηθούν στις επικείμενες φάσεις του σχεδιασμού, της δοκιμής και της αξιολόγησης του συστήματος» δήλωσε ο Βασίλης Μαχαμίντ, Υπεύθυνος έργων στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της eBOS Technologies.
Μέσω του MARSAL, η eBOS Technologies Ltd συνεχίζει την σύμπραξή της στο άνοιγμα του δρόμου για τη βιομηχανική και εμπορική εξέλιξη μέσω συνεργατικής έρευνας και καινοτομίας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου: https://www.marsalproject.eu/