Powered by

Στα σκαριά νέο πακέτο-μαμούθ 3 τρισ. δολαρίων για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου ετοιμάζονται να συστήσουν την επένδυση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα μέτρων, με στόχο κυρίως την τόνωση της οικονομίας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο θα περιλαμβάνει κυρίως ένα μεγάλο σχέδιο κατασκευής υποδομών, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η εφημερίδα, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, γράφει ότι το σχέδιο αυτό θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα πλούσια νοικοκυριά. Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Έπειτα από μήνες εσωτερικών συζητήσεων, οι σύμβουλοι του κ. Μπάιντεν πρόκειται να παρουσιάσουν αυτήν την εβδομάδα στον πρόεδρο μια πρόταση που συστήνει να χωριστεί το οικονομικό πρόγραμμά του σε διακριτά νομοσχέδια, αντί να προσπαθήσουν να περάσουν ένα γιγαντιαίο πακέτο από το Κογκρέσο», εξηγεί το άρθρο.

Η πρόταση την οποία συζητούν οι σύμβουλοι του προέδρου εδώ και πολλές εβδομάδες θα επικεντρώνεται σε δύο άξονες: ο ένας θα αφορά τις υποδομές και την «καθαρή» ενέργεια και ο δεύτερος θα δίνει προτεραιότητα στα κυριότερα οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με το CNN.

Στην προεκλογική εκστρατεία του ο Μπάιντεν είχε μιλήσει για ένα πολυετές σχέδιο ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, στο παρασκήνιο, ωστόσο οι δεύτεροι αντιτίθενται σθεναρά σε οποιοδήποτε δαπανηρό σχέδιο που θα διόγκωνε ακόμα περισσότερο το χρέος των ΗΠΑ. «Πιστεύω ότι ο Δούρειος Ίππος θα αποκαλείται ‘υποδομές’. Αλλά σε αυτόν τον Δούρειο Ίππο θα κρυφτούν όλες οι αυξήσεις φόρων», δήλωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.

 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ο Moody's διατήρησε στην Baa3 την Ιταλία-Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική
ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός