Powered by

Volvo: Σχεδιάζει να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον

Η Volvo θέλει να αναλάβει ρόλο ηγέτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έτσι μέχρι το 2030, σχεδιάζει να έχει γίνει ένας κατασκευαστής αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Έως τότε η εταιρεία σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά κάθε μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, και να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο μετασχηματισμός της Volvo σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί τμήμα του φιλόδοξου κλιματικού της σχεδίου, το οποίο εστιάζει στη συνεχή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου μέσω ξεκάθαρων δράσεων. Βασίζεται στην προσδοκία ότι τόσο η νομοθεσία όσο και η ταχεία επέκταση υποδομών φόρτισης υψηλής ποιότητας θα επιταχύνουν την αποδοχή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες.

Ωστόσο έχει αποφασίσει ότι όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο online.

Η φιλοδοξία για το 2030 αντανακλά την επιτάχυνση της στρατηγικής της Volvo για το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση, που βασίζεται στην ισχυρή ζήτηση για τα αυτοκίνητά της με ηλεκτροκινητήρες κατά τα πρόσφατα χρόνια, αλλά και στη σταθερή πεποίθηση ότι η αγορά των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα φθίνει συνεχώς.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr 

Δειτε Επισης

Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»
Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις η Τράπεζα της Αγγλίας-Μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%