Νέα σειρά διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο – ΙΣΤΟΡΙΑΙ – από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Εξ Αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ελληνικές Σπουδές που προσφέρεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - διοργανώνει μια νέα σειρά διαλέξεων με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΑΙ – Δημόσιες Διαδικτυακές Διαλέξεις. Οι διαλέξεις αυτές αποσκοπούν αφενός να αναδείξουν ζητήματα που άπτονται της Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Τέχνης, Εκπαίδευσης και Πολιτιστικής Διαχείρισης και αφετέρου να συμβάλουν στον δημιουργικό αναστοχασμό των ερευνητικών μεθόδων που ακολουθούμε για τη δημιουργία συγκροτημένης γνώσης.

Μια από τις καινοτομίες του διεπιστημονικού αυτού μεταπτυχιακού προγράμματος, το οποίο έχει ελάχιστη διάρκεια 18 μήνες, είναι η εστίαση στις μεθόδους παραγωγής και διάχυσης της γνώσης,  Για αυτό θεωρούμε πως ο τίτλος αυτής της σειράς διαλέξεων αναδεικνύει την εκπαιδευτική μας προσέγγιση. Ο όρος Ιστορίαι σημαίνει Έρευνες και ακριβώς μια από τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μελετητές είναι να μπορούν να παρουσιάζουν πτυχές της ερευνητικής τους δραστηριότητας με τρόπο που να είναι κατανοητός, τόσο από εξειδικευμένα άτομα όσο και από το ευρύτερο κοινό.

Στόχος είναι η παρουσίαση και δημιουργική συζήτηση πρωτότυπων επιστημονικών θεμάτων, με τρόπο που να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, οποιοδήποτε και αν είναι το επιστημονικό τους υπόβαθρο, να διευρύνουν τους ερευνητικούς και γνωστικούς τους ορίζοντες. Επιπλέον, το εξ Αποστάσεως ΜΑ Ελληνικές Σπουδές επενδύει σε όλες τις δυνατότητες της ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και οι δωρεάν διαδικτυακές δημόσιες διαλέξεις φιλοδοξούν να προσφέρουν τη δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης σε σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα είναι στη διάθεση της ακαδημαϊκής, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας.

Η πρώτη δημόσια διαδικτυακή διάλεξη για το εαρινό εξάμηνο 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί  στις 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00 με θέμα «‘Της γης οι δούλοι κι οι ραγιάδες μοναχοί τους θα σωθούν’: Η κυπριακή εξέγερση των χωρικών του Ρε Αλέξη (1426–1427)». Ο ιστορικός Χρυσοβαλάντης Κυριάκου, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ύστερη Αρχαιότητα/Βυζαντινός και Μεσαιωνικός κόσμος), θα παρουσιάσει την πρωτότυπη μελέτη του για αυτό το σημαντικό γεγονός, το οποίο αποτελεί μοναδικό κράμα πολιτικής, κοινωνικής, θρησκευτικής και ιδεολογικής αντίστασης των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων των χωρικών της Κύπρου.

Δωρεάν εγγραφή στη δημόσια διαδικτυακή διάλεξη εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πάνος Χριστοδούλου (Phd Αρχαία Ιστορία) ,Επίκουρος καθηγητής Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ελληνικές Σπουδές Συντονιστής, ΜΑ Ελληνικές Σπουδές, Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών , email: p.christodoulou@euc.ac.cy

 

Δειτε Επισης

Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Καθάρισε την Ακτή Ολυμπίων η Imperio-Δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας