Απρίλιο το reopening των ξενοδοχείων

Μετά τις πολύ θετικές εξελίξεις που αφορούν τη διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ και την συμφωνία καθόδου εμβολιασμένων τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία από την 1η Μαΐου, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για διακοπές στην Κύπρο από τις εν λόγω χώρες και φαίνεται ότι τις ερχόμενες εβδομάδες αυτή η ζήτηση θα αρχίσει να μετουσιώνεται σε κρατήσεις.

Οι κρατήσεις αυτές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο InBusinessNews o Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, αφορούν την περίοδο μετά τα τέλη Ιουνίου-η οποία ήδη συγκέντρωσε κάποιες κρατήσεις, κυρίως από Ισραήλ και Μ. Βρετανία- αφού πριν τα τέλη Ιουνίου δεν αναμένεται ουσιαστική τουριστική κίνηση.

Διαβάστε ακόμα: Factory Outlet: Από την Αθήνα στο Neo Plaza στην Κοκκινοτριμιθιά;

Διαβάστε ακόμα: Τα πάντα για τον καφέ σε μία premium άφιξη στη Λευκωσία 

Καλύτερο καλοκαίρι φέτος

Η φετινή χρονιά θα είναι και πάλι δύσκολη για τον τουρισμό, αφού η πρώτη εξαμηνία θα κινηθεί σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα, σε αντίθεση με πέρσι, όταν ο τουρισμός είχε προλάβει να δουλέψει κατά το πρώτο δίμηνο.

Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν, βάσει των σημερινών δεδομένων και της ζήτησης που καταγράφεται, ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό, όπως μας είπε ο κ. Ρουσουνίδης, σημειώνοντας ότι τυχόν επανάληψη της περσινής καλοκαιρινής περιόδου θα είναι καταστροφική για τη βιομηχανία και θα επιφέρει ανυπολόγιστες ζημιές, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. 

Σε καλύτερη θέση από πέρσι

Ως χώρα πρέπει να έχουμε μια καλή επιδημιολογική εικόνα ώστε να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τουρισμό και από εκεί και πέρα η κατάσταση εξαρτάται και από τις οδηγίες των χωρών που αποτελούν τις κύριες αγορές μας. «Θεωρώ ότι φέτος βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από πέρσι, διότι έχουμε, ήδη, ένα συμφωνημένο πλαίσιο κατηγοροποίησης και διακρατικές συμφωνίες, οι οποίες βοηθούν και εκφράζουν την ετοιμότητα της χώρας μας ως προορισμός και δίνεται και ο ανάλογος χρόνος υπό τις περιστάσεις για να γίνει ο προγραμματισμός», ανέφερε ο ίδιος.        

Άνοιγμα από τα μέσα Απριλίου

Τα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν από τα μέσα Απριλίου, με τους ξενοδόχους να προσδοκούν και στον εγχώριο τουρισμό, ο οποίος παραδοσιακά δεν ξεπερνούσε το 6-7% των τουριστικών κρατήσεων.

Πέρσι ήταν μια πρώτη ευκαιρία για να αξιοποιήσουν οι Κύπριοι τις λογικές τιμές των ξενοδοχείων, μας είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

«Ευελπιστούμε ότι μετά την περσινή εμπειρία οι συμπατριώτες μας θα επιλέγουν και την Κύπρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, συνδυάζοντας κάποιες ημέρες διακοπών στο εξωτερικό και κάποιες στην Κύπρο», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το πιο πάνω ως μία κατάσταση win-win.

Δειτε Επισης

Ο Όμιλος Kanika στο 1% των κορυφαίων ξενοδοχείων στην πλατφόρμα του TripAdvisor
79 Γαλάζιες Σημαίες σε ισάριθμες παραλίες της Κύπρου-Πρωτιά για το Παραλίμνι
Οι τρεις παραλίες της Λάρνακας που κυματίζουν φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες
Emirates: Νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου
City of Dreams Mediterranean: Η Άννα Βίσση για μια μοναδική εμφάνιση στις 22 Ιουλίου
Ο Μποτρίνι ανεβάζει το επίπεδο της ιταλικής κουζίνας στο Four Seasons (photos)
«Φωτιές» στην εστίαση και στη ψυχαγωγία, πνέει μένεα ο Λεβέντης
Ξενοδόχοι: Υπερπλήρεις το τριήμερο κάποιες μονάδες, αλλά η κατάσταση δεν... σώζεται
Κατακλύστηκαν από πελάτες τα κέντρα αναψυχής το τριήμερο, στο 75%-80% οι πληρότητες
Με «Rhapsody of the Seas» εδραιώνει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας η Royal Caribbean