Εισηγήσεις ΧΑΚ για επανεκκίνηση της οικονομίας

Εισηγήσεις για αποτελεσματικότερη συνεισφορά της χρηματιστηριακής αγοράς στην εταιρική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, υπέβαλε το ΧΑΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, οι εισηγήσεις υποβλήθηκαν σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης με οικονομικούς φορείς που συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις 10 Μαρτίου 2021, με κύριο θέμα την επανεκκίνηση της Κυπριακής οικονομίας. 

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στο υπόμνημα παρατίθεται η σημασία της χρηματιστηριακής αγοράς στην εταιρική και οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, καταγράφονται τα οφέλη από την εισαγωγή εταιρειών στο ΧΑΚ, παρατίθενται εισηγήσεις για την εισαγωγή νέων εταιρειών από υγιείς, αναπτυξιακούς και καινοτόμους τομείς επιχειρησιακής δραστηριότητας και αναλύεται η σημασία της εισαγωγής των Κρατικών και Εταιρικών Ομολόγων στο ΧΑΚ και υποβάλλονται εισηγήσεις για συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα προς ανάπτυξη της χρηματιστηριακής αγοράς, παράμετρος που θεωρείται ως πολύ σημαντική για την ενθάρρυνση νέων εισαγωγών εταιρειών και για την ανάπτυξη της Αγοράς.

Σημειώνεται επίσης η σημασία της χρησιμοποίησης των αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών του ΧΑΚ, σε συνάρτηση με νέα αναπτυξιακά επενδυτικά προγράμματα καθώς και για το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να επωφεληθούν οι Κυπριακές εταιρείες μέσω του ΧΑΚ, μέσα σ΄ ένα πλαίσιο διαφάνειας και επαρκών κανονιστικών ρυθμίσεων.

«Το Χρηματιστήριο συνιστά ένα βασικότατο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας και είναι επιβεβλημένο να στηριχθεί από όλους τους φορείς, ώστε η χρηματιστηριακή αγορά να μπορεί να συνεισφέρει με ακόμη πιο ουσιαστικό τρόπο, στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο