Powered by

Εισηγήσεις ΧΑΚ για επανεκκίνηση της οικονομίας

Εισηγήσεις για αποτελεσματικότερη συνεισφορά της χρηματιστηριακής αγοράς στην εταιρική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, υπέβαλε το ΧΑΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, οι εισηγήσεις υποβλήθηκαν σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης με οικονομικούς φορείς που συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις 10 Μαρτίου 2021, με κύριο θέμα την επανεκκίνηση της Κυπριακής οικονομίας. 

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στο υπόμνημα παρατίθεται η σημασία της χρηματιστηριακής αγοράς στην εταιρική και οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, καταγράφονται τα οφέλη από την εισαγωγή εταιρειών στο ΧΑΚ, παρατίθενται εισηγήσεις για την εισαγωγή νέων εταιρειών από υγιείς, αναπτυξιακούς και καινοτόμους τομείς επιχειρησιακής δραστηριότητας και αναλύεται η σημασία της εισαγωγής των Κρατικών και Εταιρικών Ομολόγων στο ΧΑΚ και υποβάλλονται εισηγήσεις για συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα προς ανάπτυξη της χρηματιστηριακής αγοράς, παράμετρος που θεωρείται ως πολύ σημαντική για την ενθάρρυνση νέων εισαγωγών εταιρειών και για την ανάπτυξη της Αγοράς.

Σημειώνεται επίσης η σημασία της χρησιμοποίησης των αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών του ΧΑΚ, σε συνάρτηση με νέα αναπτυξιακά επενδυτικά προγράμματα καθώς και για το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να επωφεληθούν οι Κυπριακές εταιρείες μέσω του ΧΑΚ, μέσα σ΄ ένα πλαίσιο διαφάνειας και επαρκών κανονιστικών ρυθμίσεων.

«Το Χρηματιστήριο συνιστά ένα βασικότατο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας και είναι επιβεβλημένο να στηριχθεί από όλους τους φορείς, ώστε η χρηματιστηριακή αγορά να μπορεί να συνεισφέρει με ακόμη πιο ουσιαστικό τρόπο, στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Στήριξη ΕΛΚ για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026-«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία»
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρωτοβουλία Κύπρου για αναστολή ή και ακύρωση φορολογιών-Επί τάπητος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ανησυχία συντεχνιών για τον φορολογικό μετασχηματισμό-«Η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις τελικές της θέσεις»
Γ. Παπαναστασίου: Πέραν των 2.000 θέσεων εργασίας δημιουργήθηκαν μέσω του σχεδίου για νέους επιχειρηματίες
Μ. Παναγιώτου: Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος η διαχείριση αστικών αποβλήτων