Powered by

Κύπρος: Ιδανικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις

Η ανταγωνιστικότητα της Κύπρο ως ιδανικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις, λόγω του φορολογικού καθεστώτος, της γεωγραφικής θέσης και του χαμηλού κόστους λειτουργίας ήταν στο προσκήνιο του 5ου Cyprus International Investors Summit. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε υβριδική μορφή, από τον Invest Cyprus, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. 

Για την σημαντικότητα προώθησης της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Σημείωσε, ότι η κυπριακή οικονομία, όπως και αρκετές χώρες, έχει επηρεαστεί άμεσα από την κρίση του κορωνοϊού, ενώ η συνετή δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων έδωσε την ευχέρεια στο κράτος να λάβει άμεσα δημοσιονομικά μέτρα για οικονομική στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

Την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, η οποία εν μέσω πανδημίας είναι πιο έντονη από ποτέ, εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Π. Μιχαήλ. Διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να αντιμετωπίζει απρόσμενες κατατάσσεις και κινδύνους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος για την εγγραφή και διαχείριση επενδυτικών ταμείων, οι επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων και οι υψηλές αποδόσεις τους, ενώ παρουσιάστηκαν κι άλλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει το νησί, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, Τουρισμού και Φιλοξενίας.

Το 5o Cyprus International Investors Summit προσέλκυσε το ενδιαφέρον πέραν των 500 επενδυτών από το εξωτερικό.

Οργανωτής: Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) - Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

Χορηγοί: Τράπεζα Κύπρου, PwC Κύπρου, KPMG Κύπρου, Trident Trust

Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο