Powered by

Η Adidas πληρώνει τα χρέη της και επαναφέρει τη διανομή μερίσματος

Σχέδιο για την επαναφορά των μερισμάτων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 3 ευρώ ανά μετοχή για το 2020, μετά και την αποπληρωμή δανείων που πήρε από το γερμανικό κράτος πέρυσι.

Το σχέδιο πληρωμών της Adidas αθλητικών ειδών έχει προϋπολογιστεί στα 585 εκατ. ευρώ (710 εκατομμύρια δολάρια) και αποτυπώνει τις «θετικές προοπτικές» της εταιρείας για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Το σχέδιο προϋποθέτει την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η συνεδρίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Η Adidas έγινε πέρυσι αποδέκτης ισχυρότατης κριτικής λόγω της λήψης πακέτου βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση και τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την αναστολή των πληρωμών στους μετόχους.

Έκτοτε, η Adidas έχει λάβει πιστοληπτική αξιολόγηση επενδυτικού επιπέδου και έχει εκδώσει ομόλογα και ένα κοινοπρακτικό δάνειο αξίας 3 δισ. ευρώ.

Η αξία της μετοχής της Adidas σημείωσε σήμερα πτώση κατά 0,6% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, περιορίζοντας τις απώλειες από το 2,5% που ήταν νωρίτερα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη
Επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης οι υπηρεσίες στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο-Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI
Ελβετία: Οριακή άνοδος για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο στο 0,1%
UBS: Η ανεξαρτησία της Fed και το κράτος δικαίου των ΗΠΑ σε κίνδυνο
Εμπορικό deal Τραμπ και Βιετνάμ-Δασμοί 20% στις εξαγωγές προς ΗΠΑ, μηδενικοί για αμερικανικά προϊόντα
Σε πορεία δημοσιονομικού εκτροχιασμού η Γαλλία με έλλειμμα ρεκόρ-Προειδοποιήσεις Μοσκοβισί
Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις