Powered by

Το Facebook έκανε block την Αυστραλία

Την απαγόρευση σε εκδότες και χρήστες στην Αυστραλία να μοιράζονται ή να διαβάζουν άρθρα ειδήσεων από τοπικά ή διεθνή μέσα, ανακοίνωσε η Facebook, ως αντίμετρο στον νέο νόμο για τα media στη χώρα.

Η ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στην προτεινόμενη νομοθεσία στην Αυστραλία που θα αναγκάσει τις τεχνολογικές πλατφόρμες να πληρώνουν εκδότες ειδήσεων για περιεχόμενο.

«Αυτό που ο προτεινόμενος νόμος που εισήχθη στην Αυστραλία δεν αναγνωρίζει είναι ο θεμελιώδης χαρακτήρας της σχέσης μεταξύ της πλατφόρμας μας και των εκδοτών», έγραψε ο Campbell Brown, αντιπρόεδρος του Facebook για τις παγκόσμιες συνεργασίες ειδήσεων. 

«Σε αντίθεση με όσα έχουν προτείνει ορισμένοι, το Facebook δεν κλέβει περιεχόμενο ειδήσεων. Οι εκδότες επιλέγουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους στο Facebook», εξήγησε σχετικά.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης τον Ιανουάριο στη Γερουσία της Αυστραλίας, το Facebook είχε προτείνει ότι θα μπορούσε να αποκλείσει περιεχόμενο στη χώρα, σε περίπτωση που εγκριθεί η επίμαχη νομοθεσία. 

Μάλιστα και η Google απείλησε στην ίδια ακρόαση να κλείσει εντελώς τη μηχανή αναζήτησης στην Αυστραλία.

Ωστόσο, η Google έδειξε την Τετάρτη ότι κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς, αντί να εγκαταλείπει την Αυστραλία, φαίνεται να εμβαθύνει τις σχέσεις της με τους εκδότες της χώρας.

Συγκεκριμένα η ​​​​​​Google, η News Corp (NWS), ο όμιλος ειδήσεων που ανήκει στον Rupert Murdoch που περιλαμβάνει πολλά από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, αλλά και τη Wall Street Journal και τη New York Post στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν μια τριετή συμφωνία βάσει της ο τεχνολογικός κολοσσός θα πληρώσει για την άδεια του περιεχομένου της News Corp.

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.