Powered by

Πωλείται το εντυπωσιακό «Παλάτι Φυσαλίδων» του Pierre Cardin

Επίκειται η αλλαγή ιδιοκτησίας του «Palais Bulles», του «Παλατιού Φυσαλίδων», το οποίο είχε αγοράσει ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin. Η κατοικία έχει ήδη διατεθεί προς πώληση από τον Christie’s International Real Estate. 

Η με εμβαδόν 1.200 τετραγωνικά μέτρα βίλα σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1970 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Antti Lovag, για τον Γάλλο βιομήχανο Pierre Bernard (οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν το 1979 και ολοκληρώθηκαν το 1984). Αποκτήθηκε από τον Pierre Cardin το 1992.

Η βίλα στην Théoule-sur-Mer, περιλαμβάνει lounge με πανοραμική θέα, χώρο υποδοχής, δέκα σουίτες-υπνοδωμάτια, διακοσμημένες από σύγχρονους καλλιτέχνες, κήπους, λιμνούλες, μια πισίνα και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο 500 θέσεων με θέα στη θάλασσα και τον κόλπο των Καννών. Το συνολικό εμβαδόν που καταλαμβάνουν οι κήποι, οι λιμνούλες και η πισίνα είναι 8.500 τετραγωνικά μέτρα.

Το αρχιτεκτόνημα του Lovag σχεδιάστηκε ως ένα συγκρότημα μονάδων σε σχήμα φυσαλίδας ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται βεράντες και λιμνούλες. Κάθε μονάδα έχει μεγάλα, στρογγυλά ανοίγματα που λούζουν το εσωτερικό της με το φως του ήλιου.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Choose Europe for Science: Πρόκληση φον ντερ Λάιεν-Μακρόν στους ξένους επιστήμονες...Κίνητρα 500 εκατ. ευρώ
SocGen: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας μεγαλύτερο σοκ για την οικονομία από τους δασμούς
Τουρκία: Επιβράδυνση πληθωριστικών πιέσεων-Υποχωρεί η λίρα
Μηδένισε ο πληθωρισμός στην Ελβετία τον Απρίλιο
Χρυσός: Ξεπέρασε τα $3.260 ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια
Τραμπ: Εμπορικές συμφωνίες ίσως και μέσα στην εβδομάδα-Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία
Δεν απομακρύνει πριν από την λήξη της θητείας του τον Πάουελ ο Τραμπ-«Δεν με συμπαθεί, είναι εντελώς σφικτός»
Το επικρατέστερο σενάριο για Fed... Αμετάβλητα για ακόμη ένα μήνα τα επιτόκια
Kαθαρές αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες ύψους 17 τόνων μόνο τον Μάρτιο
Μπούμερανγκ οι δασμοί Τραμπ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ-Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος ζημιωμένος