Powered by

Αυξήθηκε η απασχόληση στην κυβέρνηση λόγω έκτακτων

Κατά 440 άτομα (0,8%) αυξήθηκε η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, φτάνοντας τα 52.864 άτομα. 

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 976 άτομα (-3,5%), από 27.810 σε 26.834 άτομα.

Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 1.553 άτομα (9,6%) φθάνοντας τις 17.695 σε σχέση με 16.142 άτομα τον Ιανουάριο του 2020.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (4,7%) και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,2%) ενώ στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας παρατηρείται μείωση (-0,9%). Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρείς κατηγορίες, με το προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (-3,9%). Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρείς κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (23,6%).

Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (1,0%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (-0,2%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,1%). Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρείς κατηγορίες, με το προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (-0,3%). Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (2,8%) ενώ καταγράφεται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας  (-0,1%).

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο
Αλλάζουν με νόμους τα χρηματικά όρια στις συνοπτικές διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων
Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Στήριξη ΕΛΚ για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026-«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία»
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρωτοβουλία Κύπρου για αναστολή ή και ακύρωση φορολογιών-Επί τάπητος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ανησυχία συντεχνιών για τον φορολογικό μετασχηματισμό-«Η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις τελικές της θέσεις»