Powered by

Heineken: Προχωρά σε 8.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου 2021

Σε περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας προτίθεται να προχωρήσει η ζυθοποιία Heineken, στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Dolf van den Brink της εταιρείας προσπαθεί να αναδιαμορφώσει τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, έχοντας να αντιμετωπίσει το χειρότερο πλήγμα στην ιστορία της.

Ο Van den Brink, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της Heineken τον Απρίλιο του περασμένου έτους, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα περικόψει σχεδόν το 10% των 85.000 υπαλλήλων της ολλανδικής ζυθοποιίας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αποκατάστασης και αύξησης της παραγωγικότητας.

Ραγδαία μείωση στα κέρδη
Η ζυθοποιία των Amstel, Tiger και Moretti ανέφερε ζημία 204 εκατομμυρίων ευρώ για το 2020, από κέρδη 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα. Μετά το κλείσιμο των παμπ και των μπαρ λόγω της πανδημικής κρίσης, τα έσοδα μειώθηκαν 17%, στα 23,8 δισεκατομμύρια ευρώ. «Ο αντίκτυπος της πανδημίας ενισχύθηκε από την παύση λειτουργίας του εμπορίου [παμπ, μπαρ και εστιατόρια] και τη γεωγραφική έκθεσή μας» δήλωσε ο Van den Brink.

Πλέον, η Heineken στοχεύει να βελτιώσει τις ψηφιακές της δραστηριότητες, να έλθει πιο κοντά στους καταναλωτές παρά τα περιοριστικά μέτρα και να αρχίσει να διαθέτει και άλλα προϊόντα πέρα από μπίρα.

Στόχοι
Στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου είναι η εταιρεία να επιστρέψει σε ό,τι αφορά τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους, από το 12,3% το προηγούμενο έτος, στο 17% έως το 2023, βελτιώνοντας παράλληλα την «ταχύτητα, την ευελιξία και τον εξωτερικό προσανατολισμό» της. Οι περικοπές αφορούν το 20% του προσωπικού της και αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του α’ τρίμηνου του 2020. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα διατεθούν για δαπάνες μάρκετινγκ και για να μετριαστεί το κόστος συναλλαγματος.

Οι πωλήσεις μπίρας της Heineken μειώθηκαν κατά 8,1% το 2020, εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο ο Van den Brink δήλωσε ότι «οι συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν σταδιακά στο δεύτερο μέρος του 2021 και θα συνεχίσουν να βελτιώνονται έως το 2022»

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Οι μισθοί αυξάνονται πιο γρήγορα από τις τιμές
Σε ποια χώρα εργάζονται λιγότερο απ’ όλους τους Ευρωπαίους–Η θέση της Ελλάδας
Black Friday: Τemu και Shein εκτοξεύουν το κόστος μάρκετινγκ αγοράζοντας ακριβά… λέξεις-κλειδιά
Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,3% στην ευρωζώνη
Θα παρέμβει η ΕΚΤ στα γαλλικά ομόλογα; Τα σενάρια και το όπλο του TPI
To bitcoin «γλυκοκοιτάζει» και πάλι τα $100.000
Ισπανία: Σε υψηλό τριών μηνών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
ΗΠΑ: Με ρυθμό 2,8% «έτρεξε» η οικονομία το τρίτο τρίμηνο
Goldman Sachs: Τι προτείνει στους επενδυτές για το 2025
Γκούλσμπι (Fed): Πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων