powered by

Π. Ιωάννου: Η Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των ΜΕΔ

Η μετατροπή της ΚΕΔΙΠΕΣ σε Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ και θα ελαχιστοποίηση την ανάγκη προσφυγής σε εκποιήσεις ακίνητης περιουσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου. 

«Οι πραγματικά ρηξικέλευθοι σχεδιασμοί του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη για μετατροπή της ΚΕΔΙΠΕΣ σε όχημα ειδικού σκοπού διαχείρισης προβληματικών δανείων (η υλοποίηση των οποίων, βέβαια, υπόκειται σε έγκριση των Ευρωπαϊκών αρχών), θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ  και κατ΄ επέκταση, θα ελαχιστοποίηση την ανάγκη προσφυγής σε εκποιήσεις ακίνητης περιουσίας. Ταυτόχρονα, θα προστατεύει, αποφασιστικά, διάφορες ομάδες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ιδιάζουσας φύσεως κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και ανεπάρκεια εισοδημάτων», αναφέρει ο κ. Ιωάννου.

Παράλληλα ο κ. Ιωάννου σημειώνει ότι είχε συζητήσει τη δημιουργίας οντότητας ειδικού σκοπού για διαχείριση προβληματικών δανείων την περίοδο 2013 – 2015, με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, σε διάφορες περιπτώσεις. Αργότερα, προσθέτει, με τον Σταύρο Μαλά και το οικονομικό του επιτελείο για τη διαμόρφωση μηχανισμού ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει αυτό το ρόλο. Ο μηχανισμός αυτός συμπεριλήφθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του Δρα Μαλά, στις προεδρικές εκλογές του 2018.

«Το χρονίζον πλέον πρόβλημα των ΜΕΔ αλλά και οι δύσκολες αντικειμενικά συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή κοινωνία, επιβάλλουν την υλοποίηση των πιο πάνω σχεδιασμών του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς καθυστέρηση. Στην κυπριακή κοινωνία, δεν χωρούν άστεγοι», αναφέρει ο Επίτροπος.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, ο προσδιορισμός «κακή τράπεζα» δεν είναι κατάλληλος , επειδή η αποτελεσματική λειτουργία ενός τέτοιου οχήματος θα καταστήσει το τραπεζικό σύστημα, γενικώς, καλύτερο και πιο φιλικό στους πελάτες του. Επιπρόσθετα, σημειώνει, το κατάλοιπο αυτό του τραπεζικού συστήματος, θα συμπεριφέρεται καλύτερα από μια συνηθισμένη τράπεζα προς τους «πελάτες» του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα