powered by

Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου: Έμφαση στην προστασία ανηλίκων

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δίνει τεράστια έμφαση στην προστασία των ανηλίκων και στο κεφάλαιο που ονομάζεται «Παιδεία για τα Μέσα». Εδώ και αρκετά χρόνια, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, η Αρχή διοργανώνει σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια ειδικά βιωματικά εργαστήρια, με βασικό στόχο να εκπαιδευτούν τα παιδιά στον τρόπο παραγωγής οπτικοακουστικών προγραμμάτων, στην αναγνώριση των μηνυμάτων που κρύβει μια διαφήμιση και στην αναγνώριση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όσο και στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των πιο πάνω δράσεων, η Αρχή έλαβε την απόφαση να δημιουργήσει το πρώτο στην Κύπρο Οπτικοακουστικό Εκπαιδευτικό Κέντρο, στα πρότυπα παρόμοιου Κέντρου που λειτουργεί με επιτυχία στην Ουγγαρία, από την αντίστοιχη Ρυθμιστική Αρχή της xώρας.

Το Κέντρο θα λειτουργήσει στο κτήριο όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο Αστυνομικός Σταθμός Ευρύχου. Το κτήριο παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό δωρεάν, από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ευρύχου, με τη βοήθεια και τη στήριξη του Επίτροπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

 

Οργανωμένες ομάδες μαθητών θα επισκέπτονται το Κέντρο και θα συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία παραγωγής σύντομου τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων ή/και τηλεοπτικής διαφήμισης, στην παραγωγή σύντομου ραδιοφωνικού προγράμματος, καθώς επίσης και σε διαδραστικό εργαστήριο με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την αναγνώριση ψευδών ειδήσεων.

Το Κέντρο θα μπορεί να εξυπηρετεί και φοιτητές στον κλάδο ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής, για σκοπούς πρακτικής άσκησης.

Θα χρησιμοποιείται επίσης για τη διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και εργαστηρίων από την Αρχή και άλλους οργανισμούς, ειδικά για δημοσιογράφους και λειτουργούς ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Οι ομάδες «Peellastic» και «MedschoolPal» εκπροσωπούν την Κύπρο στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας GEN-E 2025
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κατασκευή κεντρικού σταθμού λεωφορείων Λάρνακας-Στα €7 εκατ. η αξία
Διευκρινήσεις Αρχής Λιμένων Κύπρου για την πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος στην Μαρίνα Λάρνακας
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία η βιομηχανική παραγωγή...Αυξημένη κατά 3,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου
Υιοθετήθηκαν 95 πλοία εταιρειών-μελών του ΚΝΕ από ισάριθμες τάξεις δημοτικών σχολείων σε όλη την Κύπρο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει την πρόθεση εισαγωγής των μετοχών της Eurobank Α.Ε. στο ΧΑΚ
Κάνει... παιχνίδι ο Budzinski-Παραχωρεί γη και κλειστό χώρο για τις ανάγκες της ΑΕΛ ο νέος μέτοχος
CBN Young Dragon Awards: Ξεκινά στις 3 Ιουλίου το open call για την υποβολή υποψηφιοτήτων-Όλες οι πληροφορίες
22ο Συνέδριο Advertising, Marketing, Media & Communication: Εκεί όπου συναντήθηκαν οι ιδέες που διαμορφώνουν το αύριο(pics)
Πρόγραμμα ESSO Safe Vision: Δωρεάν οπτικομετρήσεις για οδηγούς σε όλη την Κύπρο