powered by

Ανοδικά οι άδειες οικοδομής, πτώση στην αξία το ενιάμηνο

Αύξηση που πλησιάζει το 18% παρουσίασαν σε ετήσια βάση οι άδειες οικοδομής κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2021, με την αξία των αδειών ωστόσο να καταγράφει ετήσια μείωση 4,6%.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές και τις Επαρχιακές Διοικήσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 6.008 σε σύγκριση με 5.106 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση 17,7%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση 13,8%.

Η συνολική αξία  των αδειών οικοδομής διαμορφώθηκε στα €1,87 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας μείωση 4,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το συνολικό εμβαδόν παρουσίασε αύξηση 7,6%.

Ανά επαρχία την μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κατέγραψε η Λάρνακα με 44% και ακολούθησε η Πάφος με 27,3%, η Λεμεσός με 13,7%, η Λευκωσία με 10,17% και τέλος η Αμμόχωστος με 3,25%.

Εξάλλου το Σεπτέμβριο, οι άδειες οικοδομής ανήλθαν στις 768 παρουσιάζοντας άνοδο 11,3% σε ετήσια βάση. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €206,2 εκατομμύρια (μείωση 0,63%) και το συνολικό εμβαδόν τις 210,7 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Στατιστική, με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 907 οικιστικές μονάδες.

Δειτε Επισης

Τσερίου: Εργασίες ακόμα και τον Αύγουστο-Οι διευκρινίσεις του Δήμου Στροβόλου για την πορεία του έργου
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη έργα 1,8 δις ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής-Αγγίζουν όλους τους τομείς
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα
Στις 2.841 οι αιτήσεις για πολεοδομική αμνηστία-Σε τι αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό
Titan: Επενδύει στις βιώσιμες κατασκευές στον πρώην σταθμό παραγωγής ενέργειας Fiddler’s Ferry στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η α' φάση αναβάθμισης των πεζοδρομίων της λεωφόρου Ευαγόρου-Στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου
Πώς προχωρά η τελευταία φάση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Τροόδους...Πρώτο τρίμηνο του 2026 η προκήρυξη
Κ. Ιωάννου: Πέραν των €67 εκατ. μέσω του σχεδίου αναζωογόνησης ορεινών και ακριτικών περιοχών
Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.