powered by

Προσιτά δάνεια εν μέσω κορωνοϊού; Και όμως υπάρχουν

Σε μια εποχή που οι ανάγκες των επιχειρήσεων –μικρών και μεγάλων-, ποικίλουν και ενδεχομένως να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, η δανειοδότηση είναι κεφαλαιώδους σημασίας, πόσω μάλλον όταν συνοδεύεται από ευνοϊκό επιτόκιο που καθιστά το δάνειο πιο προσιτό.

Είναι με αυτό το σκεπτικό που η Ελληνική Τράπεζα, αποφάσισε να προσφέρει αυτή την ευελιξία της παραχώρησης επιχειρηματικών δανείων μέσω του Σχεδίου του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (ΠΤΕ).

Ιδανική λύση

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που είναι γεμάτη προκλήσεις, τα εν λόγω επιχειρηματικά δάνεια αποτελούν την ιδανική λύση για αρκετές κατηγορίες μικρομεσαίων αλλά και αυτοαπασχολούμενων.

Όσον αφορά το Σχέδιο του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, αυτό συστάθηκε από τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και να στηρίξει επιλέξιμους δανειολήπτες, παρέχοντάς τους ενισχυμένη πρόσβαση σε δανειοδότηση με ευνοϊκά επιτόκια.

Οι διευκολύνσεις που λαμβάνουν οι επιλέξιμοι δανειολήπτες επωφελούνται στήριξης από την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, το οποίο ιδρύθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική υποστήριξη των Κρατών Μελών που συνεισφέρουν στο Ταμείο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σχέδιο απευθύνεται σε αυτοαπασχολούμενους, πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις και σε μικρές επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δανείων, αναλόγως των αναγκών για τις οποίες αποτείνονται οι αιτητές, νοουμένου ότι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας. Ταυτόχρονα, αξιολογούνται από τις εσωτερικές διαδικασίες και πολιτικές της Τράπεζας.

Οι όροι

Αποδεκτοί σκοποί χρηματοδότησης αφορούν ανάγκες κεφαλαίου κίνησης / ρευστότητας, επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία, μεταβιβάσεις επιχειρήσεων και αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων προς την Ελληνική Τράπεζα ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Το ποσό και ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου θα εξαρτώνται κυρίως από τις ανάγκες και την αξιολόγηση του δανειολήπτη, καθώς και τον τομέα της οικονομικής του δραστηριότητας, ενώ το επιτόκιο θα είναι μειωμένο συγκριτικά με αντίστοιχο επιτόκιο σε ένα άλλο επιχειρηματικό δάνειο με τα ίδια χαρακτηριστικά, που θα δινόταν εκτός του σχεδίου Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων.

Δειτε Επισης

Μαθήματα από χρηματοοικονομικά λάθη που πληρώσαμε ακριβά...«Νόμιζα ότι έκανα μια έξυπνη επένδυση, αλλά έχασα τα πάντα»
Η Generation Z αλλάζει τους κανόνες...Τα ευρήματα της πρώτης έρευνας στην Κύπρο που διοργάνωσε η Cablenet
Ξενάγηση στο υπό ανέγερση υπερσύγχρονο ερευνητικό κέντρο του ΙΝΓΚ-Έργο υψηλής στρατηγικής σημασίας για την χώρα
Το CIM παρουσιάζει την πλατφόρμα «i-CIM» για διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τους φοιτητές και απόφοιτους του
Primetel: Ο στρατηγικός συνεργάτης που μετατρέπει την τεχνολογία σε επιχειρηματική επιτυχία
Η Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος μάζεψε περισσότερα από 180 κιλά άδειων μπαταριών στο τελευταίο Fork Food Market της άνοιξης
Η Finvasia στηρίζει ως Gold Sponsor το Investopia Global Mediterranean στη Λεμεσό
Η Universal Life τίμησε την αριστεία και τις επιδόσεις των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
Δράση CNP Ασφαλιστική για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία-Παρουσίαση με θέμα «Χημικά προϊόντα και ψηφιοποίηση»
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευόμενους του ACA για την ακαδημαϊκή τους αριστεία