powered by

Προσιτά δάνεια εν μέσω κορωνοϊού; Και όμως υπάρχουν

Σε μια εποχή που οι ανάγκες των επιχειρήσεων –μικρών και μεγάλων-, ποικίλουν και ενδεχομένως να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, η δανειοδότηση είναι κεφαλαιώδους σημασίας, πόσω μάλλον όταν συνοδεύεται από ευνοϊκό επιτόκιο που καθιστά το δάνειο πιο προσιτό.

Είναι με αυτό το σκεπτικό που η Ελληνική Τράπεζα, αποφάσισε να προσφέρει αυτή την ευελιξία της παραχώρησης επιχειρηματικών δανείων μέσω του Σχεδίου του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (ΠΤΕ).

Ιδανική λύση

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που είναι γεμάτη προκλήσεις, τα εν λόγω επιχειρηματικά δάνεια αποτελούν την ιδανική λύση για αρκετές κατηγορίες μικρομεσαίων αλλά και αυτοαπασχολούμενων.

Όσον αφορά το Σχέδιο του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, αυτό συστάθηκε από τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και να στηρίξει επιλέξιμους δανειολήπτες, παρέχοντάς τους ενισχυμένη πρόσβαση σε δανειοδότηση με ευνοϊκά επιτόκια.

Οι διευκολύνσεις που λαμβάνουν οι επιλέξιμοι δανειολήπτες επωφελούνται στήριξης από την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, το οποίο ιδρύθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική υποστήριξη των Κρατών Μελών που συνεισφέρουν στο Ταμείο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σχέδιο απευθύνεται σε αυτοαπασχολούμενους, πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις και σε μικρές επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δανείων, αναλόγως των αναγκών για τις οποίες αποτείνονται οι αιτητές, νοουμένου ότι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας. Ταυτόχρονα, αξιολογούνται από τις εσωτερικές διαδικασίες και πολιτικές της Τράπεζας.

Οι όροι

Αποδεκτοί σκοποί χρηματοδότησης αφορούν ανάγκες κεφαλαίου κίνησης / ρευστότητας, επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία, μεταβιβάσεις επιχειρήσεων και αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων προς την Ελληνική Τράπεζα ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Το ποσό και ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου θα εξαρτώνται κυρίως από τις ανάγκες και την αξιολόγηση του δανειολήπτη, καθώς και τον τομέα της οικονομικής του δραστηριότητας, ενώ το επιτόκιο θα είναι μειωμένο συγκριτικά με αντίστοιχο επιτόκιο σε ένα άλλο επιχειρηματικό δάνειο με τα ίδια χαρακτηριστικά, που θα δινόταν εκτός του σχεδίου Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων.

Δειτε Επισης

Ενισχύουν περαιτέρω την συνεργασία τους ΕΒΕ Αμμοχώστου και ΕΒΕ Πειραιώς
Kawacom’s και Enavsma Foundation μαζί-Χορήγηση υποτροφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές
Στην Κύπρο το Περιφερειακό Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
Χρυσός χορηγός της ΑΕΛ η IC Markets EU-Στο μετοχικό κεφάλαιο ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας
Ανοίγει τις πόρτες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας-Τα ημερήσια τέλη και τα seasonal
Πρώτη συμμετοχή Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας VivaΤech
Είδε Νίκο Χριστοδουλίδη η ηγεσία του Cyprus Integrity Forum-Παρουσίασε δράση και στόχους ο Μάριος Σκανδάλης
Η νέα εποχή του franchising είναι… φρέσκια, υγιεινή και γεμάτη δυναμική
Ηγεσία με ρίζες και όραμα: Ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας στο Inspire 2025
Young Lions 2025 Cyprus: Οι οκτώ νικητές φιλοξενήθηκαν από τον Τζον Χριστοδούλου στο Μονακό