powered by

Βιώσιμη και ανθεκτική εφοδιαστική αλυσίδα

Οι αλυσίδες εφοδιασμού δεν είναι πλέον γραμμικές αλλά μέρος ενός πολύπλοκου, δικτυωμένου οικοσυστήματος. Κάθε σημείο κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού δέχεται προκλήσεις λόγω συνεχών απειλών διακοπής των δραστηριοτήτων, όπως φυσικά γεγονότα, πανδημίες, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τρομοκρατία και πολιτικές αναταραχές. Οι τρέχουσες δομές της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού δεν είναι εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αυξανόμενες απρογραμμάτιστες διαταραχές, όπως η έλλειψη προμηθευτή και η γεωγραφική ποικιλομορφία, το χαμηλό απόθεμα ασφαλείας, η κακή ποιότητα δεδομένων, η ακεραιότητα και η ασφάλεια. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού, με έμφαση στη μείωση του κόστους της αλυσίδας εφοδιασμού και την αυξημένη ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα.

Οι νέες δυνατότητες της τεχνολογικής προόδου και το άνοιγμα επιπλέον υλικοτεχνικών αγορών στο χώρο της παραγωγής έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον, όπου οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν σε τεχνολογικό εξοπλισμό και νέους τύπους λογισμικών σε αρκετά προσιτές τιμές. Οι νέες τεχνολογίες έπαιξαν, επίσης, βασικό ρόλο στην εξέλιξη των αλυσίδων εφοδιασμού. Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, η άμεση ψηφιακή κατασκευή και ο αυτοματισμός της αποθήκης ανοίγουν έναν νέο κόσμο ευκαιριών υπό το πρίσμα της αλυσίδας εφοδιασμού. Αυτές οι νέες τεχνολογίες όχι μόνο επιτρέπουν την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας των διαδικασιών παραγωγής και διανομής, αλλά και τροποποιούν τη σχέση μεταξύ των διαφόρων σταδίων της αλυσίδας εφοδιασμού, προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον καταναλωτή.

Για το λόγο αυτό, η χρήση αυτών των τεχνολογιών έχει θεωρηθεί ως ένα από τα βασικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να οικοδομήσουν σταθερότερες σχέσεις με συνδέσμους της αλυσίδας εφοδιασμού. Κατά συνέπεια, οι τεχνολογικές εφαρμογές στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν καταστεί τομέας έρευνας, δεδομένης της σαφούς και ισχυρής διοικητικής τους επίδρασης.

Resilient & Sustainable Supply Chain
Όπως βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, οποιαδήποτε διακοπή των δικτύων εφοδιασμού μπορεί να προκαλέσει τεράστια διαταραχή στις επιχειρήσεις. Η αναστάτωση που όλοι αισθανθήκαμε και γίναμε μάρτυρες φέτος δεν αποτελεί δικαιολογία για την αναβολή του ψηφιακού μετασχηματισμού, αντίθετα είναι λόγος επιτάχυνσής του. Οι ψηφιοποιημένες εφοδιαστικές αλυσίδες, διαχειρίζονται τις διαταραχές καλύτερα, ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος. Πώς όμως θα απλοποιήσουμε τις διαδικασίες εφοδιαστικής ώστε να εξισορροπήσουμε το κόστος αποθήκευσης και μεταφορών με τα επίπεδα εξυπηρέτησης που αναμένουν οι πελάτες; Απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα θα δώσει ο Γιώργος Μίχαλος, Business Development | Digital Supply Chain SAP Hellas, Cyprus & Malta, ενώπιον του 15ου Συνεδρίου & Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2022, στο ξενοδοχείο, Hilton Nicosia.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με στόχο να αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα στην μετά την COVID-19 περίοδο, δεδομένου ότι η εφοδιαστική αλυσίδα υπέστη την μεγαλύτερη διαταραχή στην λειτουργία της από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε επιχειρηματίες, διευθυντές και στελέχη από επιχειρήσεις εμπορίου και λιανεμπορίου, όπως υπεραγορές, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, πολυκαταστήματα, αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, εμπορικές-προμηθευτικές εταιρείες, εταιρείες γενικού ή εξειδικευμένου εμπορίου. Ενδιαφέρει ιδιαίτερα, διευθυντές ή στελέχη εφοδιαστικής αλυσίδας, διαχείρισης αποθηκών, επιχειρήσεις στόλου οχημάτων, logistics, ανθρώπινου δυναμικού, operations, οικονομικής διεύθυνσης, εμπορικούς και τεχνικούς διευθυντές, υπεύθυνους πωλήσεων, marketing, παραγωγής κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί & Εκθέτες: Christoudias Logistics, Frotcom Cyprus, G.A.P. Vassilopoulos Group, Hellenic Bank, ΙMR/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™ και Infocredit Group, SAP

Με την Στήριξη: ECR Cyprus, Κυπριακός Φορέας Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών (ΚΥΦΕΑΣ), Σύνδεσμος Τελωνιακών Πρακτόρων και Διαμεταφορέων Κύπρου (CCFAA).

Συνεργάτης Επιστημονικού Περιεχομένου: EY

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ: Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

ΓεΣΥ: Πλεόνασμα €113 εκατομμυρίων το 2024, στα €707 εκατ. το αποθεματικό-Η εκτίμηση για το 2025
Μίλησε με Μητσοτάκη για την κάθοδο ελληνικών πανεπιστημίων ο Χριστοδουλίδης-«Υπάρχει έδαφος συνεργασίας»
Πανεπιστήμιο Frederick: Επίτιμος διδάκτορας ο Καθηγητής Οικονομικών του Columbia Jeffrey D. Sachs
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: H Μακαρίου επαναπροσδιορίζεται, το κέντρο επανέρχεται
Χρ. Ελληνίδης: Τα ισχυρά εργαλεία και υπηρεσίες από Κομισιόν που καταρρίπτουν τα γλωσσικά εμπόδια με ένα κλικ
Ν. Χριστοδουλίδης: Ακαδημαϊκό κέντρο ευρωπαϊκού επιπέδου και με διεθνή αντίκτυπο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Αρχιτεκτονικό και ακαδημαϊκό επίτευγμα η νέα πτέρυγα του EUC-«Empowering greatness»
Μαρίνα Χατζημανώλη: Tα γαλάζια επαγγέλματα ευκαιρία πετυχημένης σταδιοδρομίας
Σημαντική η συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου σε εκπαίδευση, έρευνα, οικονομία-Στον ΠτΔ η μελέτη αποτυπώματος
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά σε κλάδους της ναυτιλίας