«Διακεκριμένος Ερευνητής 2021» στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο

Το Βραβείο «Διακεκριμένος Ερευνητής 2021», στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», απονεμήθηκε στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου.

Ο Δρ. Στυλιανόπουλος είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με διδακτορικό στην Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα των ΗΠΑ. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Κύπρου εργάστηκε στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Η ερευνητική του δραστηριότητα έγκειται στην εφαρμογή αρχών της μηχανικής και βιολογίας για την βελτίωση της  αποτελεσματικότητας θεραπειών του καρκίνου με αποτελέσματα των μελετών του να έχουν μεταφερθεί σε κλινικές μελέτες στις ΗΠΑ.

Έχει συγγράψει πέραν των 110 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και έχει λάβει ανταγωνιστικές χορηγίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Το ερευνητικό του έργο έχει βραβευτεί από τον τομέα Εμβιομηχανικής του Αμερικάνικου Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών και τον Σύλλογο Βιοϊατρικής Μηχανικής της Αμερικής. 

Πρόσφατα, ο Δρ. Στυλιανόπουλος έλαβε Ευρωπαϊκή Χορηγία Ερευνητικής Αριστείας «ERC Consolidator Grant» ύψους €2 εκατ. για την καινοτόμα πρόταση με τίτλο «Mechanical Biomarkers for Prediction of Cancer Immunotherapy».

Το ερευνητικό αυτό έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη βιοδεικτών για την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας των  στρατηγικών ανοσοθεραπείας για την καταπολέμηση καρκινικών όγκων. Ο ίδιος ερευνητής είχε εξασφαλίσει το 2013 και μια άλλη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, επίσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, για την πρόταση με τίτλο «ReEngineeringCancer», που στόχευε στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων σχετικά με την καταπολέμηση συμπαγών καρκινικών όγκων.

Η επιλογή του αναπληρωτή καθηγητή κ. Στυλιανόπουλου για νέα χρηματοδότηση από το ΕRC επιβεβαιώνει την εξαιρετική διεθνή αναγνώριση που τυγχάνει ο ίδιος για τις εντυπωσιακές ερευνητικές επιδόσεις του.

Δειτε Επισης

Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής
Και με βούλα Υπουργικού, γενικός διευθυντής του ΟΑΥ ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
To Waste Wisely Cyprus πάει Fork Food Market παρέα με το Zero Waste Project Quasimodo
MSPA Europe/Africa Conference: Σε εξέλιξη το συνέδριο για το mystery shopping στη Λεμεσό
International Compliance Forum: Επιστροφή τον προσεχή Οκτώβριο
Η Πολυκλινική Υγεία διοργανώνει για 5η χρονιά τον Θαλάσσιο Μαραθώνιο για στήριξη του Αντικαρκινικού
Το Cyprus Professional Services Conference ανέδειξε την Κύπρο ως διεθνές business hub
Krypto: Συμμετέχει και στηρίζει ως Bronze Partner το Reflect Festival
Οι εκδηλώσεις της ΚΟΕ σε συνεργασία με τους συνεργάτες-χορηγούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Επαγγελματικές υπηρεσίες: Η νέα γενιά ως εργοδότης και τα επιχειρηματικά μοντέλα που προκρίνει