Powered by

Ρεύμα και καύσιμα αύξησαν τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕΔΤΚ) τον Νοέμβριο 2021 αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020, κυρίως λόγω των μεγάλων αυξήσεων στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο ΕΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,1%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 2,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 17,5% και 15,9% αντίστοιχα.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (3,5%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (8,1%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Νοέμβριο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 31,3% και 4,4% αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Με αμελητέες απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή ΦΠΑ-Καμπανάκι από το Τμήμα Φορολογίας
Στα €619,1 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο 2025-Ποια η αύξηση σε έσοδα και δαπάνες
Νέα σελίδα υποστήριξης «Tax For All» και εξυπηρέτηση για θέματα φορολογίας μέσω ψηφιακού βοηθού
Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση