powered by

Η τουρκική λίρα «χτυπά» ξανά ιστορικό χαμηλό

Η λίρα έχει χάσει πάνω από 40% από τότε που η τράπεζα άρχισε να μειώνει τα επιτόκια, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες στις αναδυόμενες αγορές.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η τουρκική λίρα. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η λίρα έφτασε να χάνει 3,1% ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ψυχολογικό όριο των 15 τουρκικών λιρών ανά δολάριο. Αυτή την ώρα η πτώση μαζεύεται στο -1,5%.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης, στο 14% σήμερα, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση 22 αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Η λίρα έχει χάσει πάνω από 40% από τότε που η τράπεζα άρχισε να μειώνει τα επιτόκια, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες στις αναδυόμενες αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΓεΣΥ: Πλεόνασμα €113 εκατομμυρίων το 2024, στα €707 εκατ. το αποθεματικό-Η εκτίμηση για το 2025
Μίλησε με Μητσοτάκη για την κάθοδο ελληνικών πανεπιστημίων ο Χριστοδουλίδης-«Υπάρχει έδαφος συνεργασίας»
Πανεπιστήμιο Frederick: Επίτιμος διδάκτορας ο Καθηγητής Οικονομικών του Columbia Jeffrey D. Sachs
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: H Μακαρίου επαναπροσδιορίζεται, το κέντρο επανέρχεται
Χρ. Ελληνίδης: Τα ισχυρά εργαλεία και υπηρεσίες από Κομισιόν που καταρρίπτουν τα γλωσσικά εμπόδια με ένα κλικ
Ν. Χριστοδουλίδης: Ακαδημαϊκό κέντρο ευρωπαϊκού επιπέδου και με διεθνή αντίκτυπο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Αρχιτεκτονικό και ακαδημαϊκό επίτευγμα η νέα πτέρυγα του EUC-«Empowering greatness»
Μαρίνα Χατζημανώλη: Tα γαλάζια επαγγέλματα ευκαιρία πετυχημένης σταδιοδρομίας
Σημαντική η συνεισφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου σε εκπαίδευση, έρευνα, οικονομία-Στον ΠτΔ η μελέτη αποτυπώματος
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά σε κλάδους της ναυτιλίας