Powered by

Ολοταχώς για έγκριση ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022

Πρεμιέρα έκανε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, με τους αρχηγούς των κομμάτων να τοποθετούνται για το τι θα πράξουν στις ομιλίες τους.

Με βάση τα όσα ανέφεραν οι αρχηγοί των κομμάτων, ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, του Δημοκρατικού Κόμματος και της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων που μαζί δημιουργούν μια πλειοψηφία 30 βουλευτών.

Αρνητικά ανακοίνωσαν ότι θα ψηφίσουν ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ, ενώ Οικολόγοι και ΕΔΕΚ κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους. 

Διαβάστε εδώ: Η ανάγνωση της Επ. Οικονομικών για τον προϋπολογισμό 2022

Στις ομιλίες τους οι αρχηγοί των κομμάτων, αναφέρθηκαν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα πέραν της οικονομίας, όπως το ΓΕΣΥ, το μεταναστευτικό, ενώ εκτενείς ήταν οι αναφορές και για το Κυπριακό. Με διαφορετική θεματολογία ήταν μόνο η ομιλία του προέδρου των Οικολόγων, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, ο οποίος ανέπτυξε μια σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης. 

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στα μετοχικά κεφάλαια μεγάλων εταιρειών της Κύπρου-Οι μεγαλομέτοχοι 35 εισηγμένων
Σημαντικά ημερήσια και εβδομαδιαία κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ
Αμετάβλητο το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Στα €580,6 εκατ ή 1,6% του ΑΕΠ
Cyprus Forum-Cities: Καλή αλλά ακόμα με πολλές προκλήσεις η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Σ. Χαραλάμπους: Θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα την ΑΤΑ-Αναμένουμε ενέργειες για εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων
Γιάννης Παναγιώτου: Ανθρωποκεντρική πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή
Ανδρέας Μάτσας: Πρώτος στόχος για το συνδικαλιστικό κίνημα η διασφάλιση της ΑΤΑ, η φιλοσοφία της δεν αλλάζει
Τα εργασιακά στην ατζέντα για το επόμενο διάστημα και το μήνυμα Χριστοδουλίδη στους κοινωνικούς εταίρους
«Αποφασιστικότητα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας-Στήριξη κάθε επιχείρησης που βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις»
Με οριακή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την Τετάρτη