powered by

ΚΟΑΠ: €661.533,67 για φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ)  αναφέρει σε ανακοίνωση ότι ολοκλήρωσε τις πληρωμές στους δικαιούχους του Μέτρου ΚΟΑ16: Πρόγραμμα Ενωσιακής Ενίσχυσης για την παροχή φρούτων και λαχανικών, μπανανών και γάλακτος στα σχολεία για τη σχολική χρονιά 2020-2021, προσθέτοντας ότι το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε στις Σχολικές Εφορείες και τα Ιδιωτικά Σχολεία, που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα είναι €661,533.67 εκ των οποίων οι €637.606,19 χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ, ενώ 23.927,48, που αφορούσε το ΦΠΑ που κατέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού διευκρινίζεται ότι το Πρόγραμμα για τα Σχολεία παρέχει σε παιδιά, που φοιτούν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία δωρεάν φρούτα, λαχανικά και γάλα και ότι κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος εφαρμόζονταν διάφορα συνοδευτικά εκπαιδευτικά μέτρα με τα οποία τα παιδιά μπορούσαν να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις υγιείς διατροφικές συνήθειες και τα περιβαλλοντικά θέματα που συνδέονται με την παραγωγή, τη διανομή και την κατανάλωση οπωροκηπευτικών και γάλακτος.

Προστίθεται ότι μερικά συνοδευτικά εκπαιδευτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν από τα παιδιά ήταν η Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου και η Παρακολούθηση Μαθημάτων γευσιγνωσίας και μαγειρικής με φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Μ. Κουρούπη: Κληροδότημα για τις επόμενες γενιές ταξιδιωτών τα έργα ανάπτυξης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου
Λούκας Λεωνίδου(Toyota Κύπρου): Πελάτες παγώνουν αγορές ηλεκτρικών οχημάτων-Αβεβαιότητα και δυσπιστία
Το λιανικό εμπόριο στην εποχή του e-commerce...Οι στρατηγικές omnichannel και ο ανταγωνισμός σε ένα δυναμικό τοπίο
ΓεΣΥ: Πλεόνασμα €113 εκατομμυρίων το 2024, στα €707 εκατ. το αποθεματικό-Η εκτίμηση για το 2025
Μίλησε με Μητσοτάκη για την κάθοδο ελληνικών πανεπιστημίων ο Χριστοδουλίδης-«Υπάρχει έδαφος συνεργασίας»
Πανεπιστήμιο Frederick: Επίτιμος διδάκτορας ο Καθηγητής Οικονομικών του Columbia Jeffrey D. Sachs
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: H Μακαρίου επαναπροσδιορίζεται, το κέντρο επανέρχεται
Χρ. Ελληνίδης: Τα ισχυρά εργαλεία και υπηρεσίες από Κομισιόν που καταρρίπτουν τα γλωσσικά εμπόδια με ένα κλικ
Ανακατατάξεις στα μετοχικά κεφάλαια μεγάλων εταιρειών της Κύπρου-Οι μεγαλομέτοχοι 35 εισηγμένων
Ν. Χριστοδουλίδης: Ακαδημαϊκό κέντρο ευρωπαϊκού επιπέδου και με διεθνή αντίκτυπο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου