Powered by

Ετήσια αύξηση 12,7% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην Κύπρο

Αύξηση 0,5% καταγράφηκε στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο ενώ ετησίως η αύξηση ήταν 12,7%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως εκτιμά η Eurostat, αύξηση 2,7% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην ΕΕ και την ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία είχαν αυξηθεί και τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο κατά 1,1% τόσο στην ΕΕ όσο και στην ευρωζώνη.

Σε σύγκριση με τον  Σεπτέμβριο του 2020, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 16,0% στην ευρωζώνη και κατά 16,2% στην ΕΕ.

Στην Κύπρο, οι τιμές παραγωγού για τη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Αύγουστο είχαν παραμείνει στάσιμες σε σχέση με τον Ιούλιο.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 12,7%.

Ανά τομέα, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην ευρωζώνη αυξήθηκαν μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου κατά 7,7% στον τομέα της ενέργειας, κατά 1,0% στα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 0,5% στα κεφαλαιουχικά αγαθά, κατά 0,4% στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και κατά 0,3% στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας με εξαίρεση τον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Στην ΕΕ κατά την ίδια περίοδο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 7,8% στον τομέα της ενέργειας, κατά 1,0% στα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 0,6% στα κεφαλαιουχικά αγαθά, κατά 0,5% στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και κατά 0,3% στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας με εξαίρεση τον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη, και σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ιρλανδία (23,2%), τη Δανία (8,4%) και την Ελλάδα (5,8%).

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 40,7% στον τομέα της ενέργειας, κατά 15,2% στα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 3,5% στα κεφαλαιουχικά αγαθά και στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και κατά 3,0% στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας με εξαίρεση τον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 8,1%.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 40,1% στον τομέα της ενέργειας, κατά 15,7% στα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 4,0% στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, κατά 3,6% στα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 3,1% στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας με εξαίρεση τον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 8,3%.

Οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη, και σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην Ιρλανδία (82,9%) την Δανία (34,4%) και την Εσθονία (29,9%).

Δειτε Επισης

Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία