Powered by

Elon Musk: Tο twitter ψήφισε να πουλήσει το 10% των μετοχών του

Με ένα τουίτ τo Σάββατο το βράδυ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ ξεκίνησε μια δημοσκόπηση μέσω της οποίας έθεσε το ερώτημα στα 62,5 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter εάν πρέπει να πουλήσει ποσοστό 10% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, ως μία απόδειξη ότι δεν χρησιμοποιεί την εταιρεία για να φοροδιαφεύγει.

Ο εκπληκτικός αριθμός των 3.519.252 χρηστών ψήφισαν στο poll του Μασκ, με το 58% εξ αυτών να ψηφίζουν υπέρ της πώλησης και 42% κατά.

Ο Μασκ είπε ότι "θα τηρήσει το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι" και ότι "δεν παίρνει μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές".

Από τους 48.000 και πλέον που απάντησαν στο tweet του Μασκ, πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι μια τέτοια πώληση θα διέλυε την αξία της μετοχής, βλάπτοντας τους μεσαίους επενδυτές που επωφελήθηκαν εκ νέου από την πρόσφατη πορεία των μετοχών σε νέα ρεκόρ.

Η αξία της μετοχής της Tesla εκτοξεύτηκε σε νέο υψηλό την περασμένη εβδομάδα στα 1.229,91 δολάρια ανά μετοχή και σημείωσε άνοδο 43% τον Οκτώβριο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου η Hertz Global, ανακοίνωσε σχέδια στις 25 Οκτωβρίου να παραγγείλει 100.000 οχήματα Tesla. Μερικές μέρες αργότερα ο Μασκ αμφισβήτησε το ράλι της μετοχής καθώς είπε ότι δεν είχε υπογραφεί ακόμη συμφωνία με τη Hertz.

Ο Μασκ, στις 30 Ιουνίου, κατείχε περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, επομένως η πώληση του 10% αυτών αντιστοιχεί σε τίτλους αξίας 21 δισ. δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή 5/11/2021, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.  

Δειτε Επισης

Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας