IN Business: 15 χρόνια… υπογράφει το κυπριακό επιχειρείν

Δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει το περιοδικό IN Business και το γιορτάζουμε με μια συλλεκτική έκδοση 250+ σελίδων, αφιερωμένη στην πολύχρονη αυτή πορεία. Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσια ύλη και φωτογραφικό υλικό. Μαζί, και τρεις αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Ειδικότερα, πέραν από ένα οδοιπορικό στη δεκαπεντάχρονη διαδρομή του περιοδικού μας, στο πλαίσιο του οποίου αναδεικνύουμε θέματα και ξεδιπλώνουμε στιγμές που μας καθόρισαν, στο ειδικό συλλεκτικό τεύχος μιλούν σε αποκλειστικές συνεντεύξεις τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και ο John Fredricksen, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με κυπριακή υπηκοότητα.

Στο ίδιο τεύχος, 30+ επιχειρηματίες εύχονται στο ΙΝ Βusiness χρόνια πολλά, ενώ δεκαπέντε εκπρόσωποι κατηγοριών που το IN Business στήριξε και πρόβαλε καθ’ όλη την 15χρονη πορεία του, από γυναίκες μέχρι millennials και αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες, μοιράζονται μαζί μας το δικό τους ταξίδι επιτυχίας.

Επίσης, συνεργάτες και φίλοι αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο τις ηγετικές μορφές που άφησαν το αποτύπωμά τους στο κυπριακό επιχειρείν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης

Μιλώντας στο IN Business με αφορμή τα 15α γενέθλια του περιοδικού-κάτι περισσότερο από ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του στον προεδρικό θώκο-, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνει αισιόδοξος πως υπάρχει ακόμη χρόνος για υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμιστικών κινήσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και στη μείωση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί επιχειρήσεις και επενδυτές.                                                        

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ταυτόχρονα πως τα μέτρα που εφάρμοσε η Κυβέρνηση κατά την περίοδο της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί η χρεοκοπία πολλών επιχειρήσεων, αλλά και να συγκρατηθεί η ανεργία.

Ο John Fredriksen

Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Κύπριου self-made billionaire John Fredriksen και να μας παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη. Είναι ο πλουσιότερος Κύπριος με περιουσία που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Γεννήθηκε στη Νορβηγία, κατοικεί στο Λονδίνο, αλλά το 2006 απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα.

Σε μια εποχή που ο πλανήτης προσπαθεί να ανακάμψει από μια παρατεταμένη υγειονομική και οικονομική κρίση, αυτός προβαίνει σε επενδύσεις σε δεξαμενόπλοια και μεταφορές, τομείς που ενόψει της ενεργειακής μετάβασης κάποιοι θεωρούν ξεπερασμένους.  

Ο John Fredriksen, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο IN Business, μιλά για την σχέση του με την Κύπρο, για τα γραφεία της Seatankers στη Λεμεσό όπου εδρεύει η εταιρεία διαχείρισης του ομίλου και για τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις του. Δεν παραλείπει επίσης να ευχαριστήσει τους ναυτικούς των στόλων του για την προσαρμοστικότητά τους στους χαλεπούς καιρούς. 

Η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και μάλιστα στην ηλικία των 36 χρόνων, ανοίγει τα χαρτιά της στο IN Business. Ως μια νέα και δυναμική παρουσία σ’ έναν κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενο χώρο, εμφανίζεται έτοιμη να παλέψει με τα κατεστημένα και να φέρει την αλλαγή. Την ίδια ώρα, αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, στα νομοσχέδια που καθυστερούν, αλλά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και επανάκτησης της αξιοπιστίας της Βουλής. Ταυτόχρονα, σκιαγραφεί τη θέση της γυναίκας στην πολιτική.

Την έκδοση, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, παρουσιάζει η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Δειτε Επισης

Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ
ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας: «Επαγγέλματα του μέλλοντος και Νέες Δεξιότητες»
Επανέρχεται σταδιακά και με νέο σχεδιασμό η Πύλη Κτηματολογίου
Όλα έτοιμα για ποδηλατικό υπερθέαμα στο Cyprus Gran Fondo powered by Skoda
Η DP World Limassol υποδέχθηκε τους νέους υπουργούς στο λιμάνι Λεμεσού
«Εβδομάδα Καριέρας 2023» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Ενισχύεται με φόντο την Ουκρανία το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+
Oλοήμερο Fun Day στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης Nicosia Mall
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΠΑΚ: Εκδήλωση ενημέρωσης για επιλογή κατεύθυνσης
H Cyta Business παρουσιάζει τα 10α ΙΝ Business Grocery Retail Awards