Αλλάζει ο τρόπος ελέγχου safepass στο λιανικό εμπόριο

Νέα δεδομένα μπαίνουν στην καθημερινότητα λιανεμπόρων και καταναλωτών από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Υποχρεωτικά, σε όλο το λιανικό εμπόριο, οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές ή οι εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί τους οφείλουν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή CovScanCyprus, για τη διενέργεια των ελέγχων safepass.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου κάλεσε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, κατεβάζοντας την εφαρμογή, η οποία θα ελέγχει πλέον το safepass, προκειμένου να μην προκύψουν οποιαδήποτε προβλήματα όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας.

«Θα πρέπει να κοινοποιήσουνε και να ενημερώσουμε υπεύθυνα ότι σε όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ο έλεγχος safepass θα διεξάγεται υποχρεωτικά μέσω της εφαρμογής CovScanCyprus», ανέφερε σχετικά, υπογραμμίζοντας ότι οι καταστηματάρχες οφείλουν να εναρμονιστούν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν πρόστιμα.

Η διαδικασία
Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό Android και διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play. Επεξηγηματικό βίντεο για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=WFa0Cta2VLw.

 

Μέσω της εφαρμογής πιστοποιείται γρήγορα και με ασφάλεια η εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (EUDCC) για σκοπούς SafePass και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία ελέγχων.

Ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) και παρουσιάζει τα εξής αποτελέσματα ελέγχου εγκυρότητας:

  • Πράσινο: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει ότι ο κάτοχός του έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα ή νοσήσει από τη νόσο COVID-19.
  • Κίτρινο/Πορτοκαλί: Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και σημαίνει πως ο κάτοχός του έχει υποβληθεί σε εξέταση PCR ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα.
  • Κόκκινο: Το πιστοποιητικό είναι μη έγκυρο.

Υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή σχεδιάστηκε τηρώντας όλες τις πρόνοιες για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, δείχνει μόνο το όνομα και την ημερομηνία γεννήσεως του κατόχου και δεν αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη ή το ιστορικό ελέγχων.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για τα αεροδρόμια...Τα έργα που θα υλοποιηθούν και τι αλλάζει στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου
Θετική εικόνα, αλλά διαρθρωτικές αδυναμίες...Η ανάγνωση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την οικονομία το 2024
Υπεραγορές Αλφαμέγα: Ανταμείβουν τους πελάτες τους με αθλητικά είδη Kappa
Α. Αντωνίου: Οι οδυνηρές αστοχίες του 2024 και οι προκλήσεις του 2025-«Να μην σκοτώσουμε την επιχειρηματικότητα»
Η ανάλυση της κυπριακής αγοράς διαμερισμάτων και η ενδιαφέρουσα ιστορία της Λεμεσού και της Λευκωσίας
Έκανε check in στο «Ρόδον» o ξένος επενδυτής…Είσοδος Balram Chainrai στο ξενοδοχείο με 2,67%
Αυτοψία στις υπεραγορές...«Χωρίς προβλήματα σε θέματα ποιότητας και συμμόρφωσης, υπάρχει επάρκεια στην αγορά»
Πάνε για μεγάλο deal στην αυτοκινητοβιομηχανία... Στον δρόμο για την συγχώνευση Honda και Nissan
Holiday gifts just in time: Η Bionic φέρνει τεχνολογικά δώρα για όλους
Η Κίνα υποδέχεται τον Τραμπ εμπορικά ετοιμοπόλεμη