H Lidl Food Academy γιόρτασε με την Ιταλική Πρεσβεία

Η Ιταλική Πρεσβεία στην Κύπρο και ο Ιταλικός Οργανισμός Εμπορίου, το περιφερειακό γραφείο της Βηρυτού, μέσω του περιφερειακού γραφείου στη Βηρυτό, γιόρτασαν μαζί με την Lidl Κύπρου, την Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας, στη Lidl Food Academy!

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας είναι μια πρωτοβουλία που τιμά, προωθεί και σας καλεί να απολαύσετε την ιταλική γαστρονομική παράδοση και καινοτομία, μέσα από εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, που στόχο έχουν να παρουσιάσουν τα καλύτερα ιταλικά φαγητά, κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά.

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ωστόσο, τα παραδοσιακά πιάτα από την Ιταλία έχουν την τιμητική τους, καθώς πραγματοποιείται η Παγκόσμια Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας. Για να γιορτάσει αυτή την εβδομάδα, η Ιταλική Πρεσβεία στην Κύπρο σε συνεργασία με τον Ιταλικό Οργανισμό Εμπορίου, το περιφερειακό γραφείο της Βηρυτού, διοργάνωσε μια βραδιά γεύματος με μέλη της Ακαδημίας, της Ιταλικής Πρεσβείας και του Κυπριακού Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη Lidl Food Academy, με πολλά ποιοτικά ιταλικά προϊόντα Lidl.

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 17:30 το απόγευμα, η Lidl Food Academy καλωσόρισε εκπροσώπους των MME και μέλη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Κύπρο και του Ιταλικού Οργανισμού Εμπορίου, σε ένα μάθημα μαγειρικής αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα.

Το μάθημα, όπως πάντα, πραγματοποιήθηκε από τον σεφ της Ακαδημίας, Κωνσταντίνο Πετεβίνο, και η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια, Σίλια Ιωαννίδου, συνέβαλε σημαντικά στην παρουσίαση.

Ως επίτιμοι προσκεκλημένοι, ο Ιταλός Πρέσβης στην Κύπρο,  Εξοχότατος Andrea Cavallari και ο Ιταλός Επίτροπος Εμπορίου Claudio Pasqualucci καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους με μια σύντομη ομιλία που σηματοδότησε την έναρξη της βραδιάς.

 

 

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ποικιλία ιταλικών κρασιών, να απολαύσουν την ιταλική κουλτούρα και να μαγειρέψουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές επί τόπου. Ο σεφ Πετεβίνος ξεκίνησε το μάθημα με μια σύντομη παρουσίαση της ιταλικής κουζίνας και προετοίμασε τους καλεσμένους για τις συνταγές που ακολούθησαν.

Μερικά από τα πιάτα που ετοίμασαν και στη συνέχεια απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, υπό τους ήχους της ιταλικής μουσικής και συνοδευόμενα από καλό ιταλικό κρασί, περιελάμβαναν ζύμη πίτσας, μακαρόνια και παγωτό, ενώ ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε ένα νόστιμο ταξίδι που πέρασε από την Καμπανία και τη Νάπολη και έφτασε στη Σικελία.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ιταλικής Κουζίνας, το τακτικό μάθημα στη Lidl Food Academy που συνήθως πραγματοποιείται το Σάββατο είναι ειδικά για αυτή την εορταστική εβδομάδα, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, αφιερωμένo στην ιταλική κουζίνα.

Δειτε Επισης

Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)
Πλησιάζουν το 50% οι ανακλήσεις για Takata-«Ανέβασαν ρυθμούς τους τελευταίους δύο μήνες οι αντιπροσωπείες»
Α. Μουζουρίδης: Το οικονομικό αποτύπωμα του FIBA EuroBasket και η μοναδική ευκαιρία για τον ξενοδοχειακό τομέα
Παραδοχή Αλέξη Βαφεάδη... Θα εξαντληθεί πολύ νωρίς το κονδύλι του νέου σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση
Μαρίνος Γιαλελή: Το οινοποιείο στον Κάθηκα, η σχέση με το κρασί και η νέα ετικέτα διά χειρός Νικόλα Λαδόμματου(pics)
Ευαγγελία Ηλιάδου: Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και ο στόχος της Pafilia για το Minthis Music Festival
Έτσι κτίζονται κορυφαίες επωνυμίες…H τέχνη του brand-building και πώς επιτυγχάνεται το δέσιμο της μάρκας με το κοινό
Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Το ανεξίτηλο στίγμα της προσφοράς του γιατρού και ανθρώπου Νίκου Ιωάννου-«Χειρουργούσα συνεχώς, χωρίς τελειωμό...»