Αύξηση 25,2% στις συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών

Οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, κατά τον Οκτώβριο του 2021, έφτασαν τους 132.329 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 25,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2020.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (141,6%) και σε πλοία (21,0%), καθώς και στις πωλήσεις κηροζίνης (130,8%), ελαφρού μαζούτ (53,8%), πετρελαίου θέρμανσης (39,7%), υγραερίου (15,3%), βαρέος μαζούτ (12,1%) και ασφάλτου (10,1%).

Εξάλλου, μικρή μείωση σημειώθηκε στις πωλήσεις πετρελαίου κίνησης (2,7%) και βενζίνης (0,4%).

Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 0,8% στους 55.962 τόνους.

Οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2021 σημείωσαν αύξηση κατά 4,0%.

Ενδεικτικά, οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα κατέγραψαν άνοδο 3,5%, ενώ οι πωλήσεις της βενζίνης μειώθηκαν κατά 12,2% και του πετρελαίου κίνησης κατά 10,0%.

Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Οκτωβρίου 2021 αυξήθηκαν κατά 6,8% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν άνοδο 3,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Δειτε Επισης

Έτρεξε με υπερδιπλάσιο ρυθμό από Ε.Ε. και Ευρωζώνη η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3%
Α. Πολεμίτης: Αναπτυσσόμενη δύναμη στο ευρωπαϊκό τεχνολογικό τοπίο η Κύπρος, εντυπωσιακή η συνεισφορά του τομέα στην οικονομία
Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα HUGO στο King’s Avenue Mall στην Πάφο (pics)
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο...Οι βραβευθέντες και η εντυπωσιακή τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards (pics)
Η Shein μειώνει τις τιμές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με Κίνα-Τι θα κάνει η Temu
Επεκτείνουν την συνεργασία τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους PwC Κύπρου και CIM-Cyprus Business School
Ξεκίνησε η κάθοδος ινδικών κολοσσών…Thomas Cook India και LTIMindtree έρχονται στην Κύπρο
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 17ων IN Business Awards(pics)
Ν. Χριστοδουλίδης: Επανακτά την αξιοπιστία της, κερδίζει έδαφος στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων η Κύπρος
Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού: Περισσότερα Πανεπιστήμια δεν σημαίνουν αυτόματα πρόοδο