Powered by

«Ελεύθερη πτώση» σχεδόν 8% για το Bitcoin λόγω..,. Μποτσουάνα

Βουτιά σχεδόν 8% έκανε σήμερα το bitcoin μετά την εμφάνιση της νέας, πιθανόν ανθεκτικής στα εμβόλια, μετάλλαξης του κορωνοϊού, καθώς οι επενδυτές πωλούσαν τα πιο ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως 7,8% στα 54.377 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Οκτωβρίου, και είναι σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 20 Σεπτεμβρίου. Έχει απώλειες πάνω από 20% από το υψηλό επίπεδο των σχεδόν 70.000 δολαρίων που σημείωσε μέσα στον μήνα.

Επιστήμονες ανέφεραν ότι η μετάλλαξη, που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, έχει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό μεταλλάξεων και είναι πιθανόν να μπορεί να αντισταθεί στην ανοσολογική αντίδραση ή να είναι πιο μεταδοτική.

«Η εξάπλωση (της μετάλλαξης), ιδιαίτερα σε άλλες χώρες, μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τη διάθεση των επενδυτών. Η άνοδος του bitcoin θα είναι πιθανόν περιορισμένη και η αγορά θα πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω απώλειες», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας Bitbank στο Τόκιο.

Το bitcoin σκαρφάλωσε στο υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων μέσα στον Νοέμβριο καθώς έγινε αποδεκτό και από άλλους μεγάλους επενδυτές, με πολλούς να έλκονται από τον ισχυρισμό ότι παρέχει ασφάλεια έναντι του πληθωρισμού, ενώ άλλοι το αγόρασαν για να έχουν γρήγορα κέρδη.

Ωστόσο παραμένει πολύ ευμετάβλητο, εγείροντας ερωτηματικά για το αν είναι κατάλληλο ως μέσο αποθεματοποίησης αξίας.

Πτωτικά κινούνται σήμερα και μικρότερα κρυπτονομίσμτα, τα οποία συνήθως μεταβάλλονται παράλληλα με το bitcoin. Το ether, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έκανε βουτιά 11,6%, υποχωρώντας στα 4.070 δολάρια, με απώλειες σχεδόν 18% από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε στις 10 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός-Νέα πτώση πέραν του 2%
Παγκόσμιο χρέος: Ποιες χώρες το εκτινάσσουν την ώρα που οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικοί πόλεμοι εντείνουν την κρίση
Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία