Powered by

Επιτυχής ο 14ος διαγωνισμός για ανάδειξη του Καλύτερου Σομελιέ Ευρώπης και Αφρικής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 14ος διαγωνισμός για την ανάδειξη του Καλύτερου Σομελιέ Ευρώπης και Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο μεταξύ 15-19 Νοεμβρίου 2021, από τον Διεθνή Σύνδεσμο Οινοχόων ASI (Association de la Sommellerie Internationale) και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Οινοχόων.

Συμμετέχοντες από 32 ευρωπαϊκές και δύο αφρικανικές χώρες βρέθηκαν στη Λεμεσό, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά, ο φετινός διαγωνισμός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τον τίτλο του πρωταθλητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι  όλοι οι συμμετέχοντες είναι επαγγελματίες οινοχόοι, οι οποίοι εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια των χωρών απ’ όπου προέρχονται. Στην όλη διοργάνωση βοήθησαν και 30 οινοχόοι, μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου, από 11 χώρες της Ευρώπης.
 

Μετά από μία σειρά δύσκολων δοκιμασιών που απαιτούσε ο τελικός, ο οποίος έγινε στις 19 Νοεμβρίου στο Ριάλτο και τον παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του οίνου ζωντανά από το θέατρο, αλλά και χιλιάδες άλλοι διαδικτυακά, Καλύτερος Σομελιέ Ευρώπης και Αφρικής για το 2021 ανακηρύχθηκε ο Ιταλός Salvatore Castano. Η Nina Jensen από τη Δανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ο Suvad Zlatic από την Αυστρία την τρίτη θέση.

 

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων, Γιώργος Κασσιανός, δήλωσε «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η διοργάνωση αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού διεθνώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Με αφορμή τον Διαγωνισμό, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε πέραν των 150 επισκεπτών από 33 διαφορετικές χώρες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία, να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας, να απολαύσουν  τις φυσικές ομορφιές του νησιού και κυρίως να γευτούν τις μοναδικές ποικιλίες του κυπριακού κρασιού, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα οινοποιία της Κύπρου και στα διάφορα εργαστήρια που οργανώθηκαν. Τέτοιες διοργανώσεις διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την Κύπρο στο εξωτερικό, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολύτιμες συνεργασίες και συνέργειες».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του διαγωνισμού, Olivier Poussier, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την όλη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του ASI, του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς επίσης και διαφόρων ξένων φορέων. Τη φιλοξενία ανέλαβαν τα ξενοδοχεία Four Seasons και Mediterranean. Χορηγοί του διαγωνισμού ήταν το Pralina Experience, το Οινοποιείο Κυπερούντα, οι εταιρίες Πήγασος και Alchemy, τα οινοποιεία Lambouri, Vasilikon Kathikas, Ezousa, Vouni Panayias, Makarounas, Tsangarides, Nelion, Yiaskouris, Zambartas, Gerolemo, Vlassides, KEO Ktima Malia, Tsiakkas, LOEL, Oenou Yi Ktima Vassiliades, καθώς επίσης και η Μπύρα Λέων και Volcán Tequila της εταιρείας Φώτος Φωτιάδης διανομείς Λτδ.

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ν. Χατζηγεωργίου: Αρνητικές συνέπειες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από Airbnb, θετικές για οικονομία
Συμμετοχή Κύπρου στο έργο IndusTour-Interreg Europe για προώθηση βιομηχανικού τουρισμού μέσω ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό-Οι τρεις προκλήσεις
Συνεχίζεται η ψηφιοποίηση πληροφοριών από ΕΤΑΠ Πάφου-Σε εξέλιξη η δημιουργία 18 νέων έξυπνων πινακίδων
Τέσσερα βραβεία στα BTME 2025 για την Emirates-Καλύτερος αερομεταφορέας παγκοσμίως για 12η συνεχόμενη χρονιά
Elysium: Ανακαίνιση των 48 σουιτών επένδυση ύψους 10 εκατ.-Ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η IndiGo Αirlines-Οι σχεδιασμοί της εταιρείας
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν