Powered by

Η Coca Cola εξαγόρασε την Bodyarmor για 5,6 δισ. δολάρια

Η Coca-Cola ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αθλητικών ποτών Bodyarmor έναντι 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει ποτέ η εταιρεία ξεπερνώντας  την εξαγορά της Costa Coffee το 2018 έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Coca Cola αγόρασε το 15% της Bodyarmor το 2018, ούσα η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της εταιρείας αθλητικών ποτών, ενώ σήμερα ανακοίνωσε την εξαγορά του υπόλοιπου 85%, με την πληρωμή του deal να γίνεται μέσω καταβολής μετρητών.

Η Bodyarmor προβλέπεται να ενταχθεί στη μονάδα της Βόρειας Αμερικής του ομίλου, ενώ η ηγετική ομάδα της, όπως ο συνιδρυτής της εταιρείας, Μάικ Ρεπόλ, θα διατηρήσει τη θέση του.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ενίσχυσε κατά 0,59% τη μετοχή της Coca Cola πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, η οποία από την αρχή του 2021 καταγράφει κέρδη 2,8% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την Coca-Cola, η BodyArmor έχει επί του παρόντος πάνω από 1,4 δισ. δολάρια ετήσιες λιανικές πωλήσεις, ενώ η εξαγορά αυτή δίνει ώθηση στον ανταγωνισμό της Coca Cola με την Gatorade της PepsiCo, η οποία έχει το ηγετικό μερίδιο στην αγορά αθλητικών ποτών με ποσοστό περίπου 70%.

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής