Powered by

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεχή διαβούλευση με τη ναυτιλιακή κοινότητα

Το Ναυτιλιακό Γραφείο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα διοργάνωσε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα εκδήλωση στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από στελέχη του Υφυπουργείου για τη μακροχρόνια στρατηγική της Κυπριακής Ναυτιλίας «SEAchange2030», ενώ συζητήθηκαν και αναλύθηκαν  οι προτάσεις που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο πακέτο προτάσεων ‘’Fit-for-55’’ με σκοπό να επιτευχθεί κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Αναγνωρίζοντας ότι ο τομέας της ναυτιλίας λειτουργεί σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με αρκετές προκλήσεις, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας διαμόρφωσε ένα καινοτόμο και μακροχρόνιο σχεδιασμό, στοχεύοντας η κυπριακή ναυτιλία να καταστεί ακόμη πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική, αλλά κυρίως ανθεκτική στις κρίσεις και αποτελεσματική στις προκλήσεις. 

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που προωθεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, η συστηματική διαβούλευση με τη ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί προτεραιότητα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η καταγραφή και ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δειτε Επισης

Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία
Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών