Powered by

Disney+: Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση στις συνδρομές

Η Walt Disney ανακοίνωσε τη μικρότερη αύξηση στις συνδρομές της Disney+ από την ενεργοποίηση παροχής της αναφερόμενης υπηρεσίας βίντεο τεχνολογίας streaming προκειμένου να ανταγωνιστεί τη Netflix . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η τιμή των μετοχών της να μειωθεί περίπου 5%.

Τα κέρδη από τον τομέα θεματικών πάρκων της Disney, επίσης μειώθηκαν σημαντικά, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των επενδυτών.

Τα αποτελέσματα τόσο στον τομέα των υπηρεσιών μετάδοσης βίντεο, όσο και στα θεματικά πάρκα, είναι ενδεικτικά των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Disney εξαιτίας της πανδημίας, με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τον τρόπο, αλλά και τον χρόνο επιστροφής των πελατών της στα δημόσια θεάματα, αλλά και το πώς αυτό υπονομεύει την παρακολούθηση ταινιών από το σπίτι.

Η Disney υπολογίζει σε νέο περιεχόμενο την επόμενη χρονιά προκειμένου να ενισχύσει τους συνδρομητές της υπηρεσίας streaming.

Τα θεματικά πάρκα θα επωφεληθούν από το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ σε αρκετούς εμβολιασμένους διεθνούς ταξιδιώτες, αλλά και από τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών εντός της αμερικανικής επικράτειας που επιτρέπεται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Η υπηρεσία Disney+ προσέλκυσε 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές στη διάρκεια του τριμήνου, λιγότερους από τους μισούς συνδρομητές που πρόσθεσε στο πελατολόγιό της η Netflix περίπου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Disney+ θα μπορούσε να προσελκύσει 10,2 εκατομμύρια συνδρομητές (Factset).

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ εμμένει στην προηγούμενη πρόβλεψη για 230 έως 260 εκατομμύρια συνδρομητές στην υπηρεσία Disney+ από το τέλος του οικονομικού έτους 2024.

Αυτή την εβδομάδα, η Disney προσφέρει τον πρώτο μήνα συνδρομής στην υπηρεσία Disney+ για δύο δολάρια, έναντι της συνηθισμένης χρέωσης των οκτώ δολαρίων, μεταξύ άλλων προσφορών.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr 

Δειτε Επισης

Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης