Powered by

Κομισιόν: Προς δημόσια διαβούλευση τα ανανεώσιμα καύσιμα

Δημόσια διαβούλευση για τα ανανεώσιμα καύσιμα στις μεταφορές, ειδικά αερομεταφορές και ναυτιλία, ξεκινά η Κομισιόν.

 Να καταθέσουν τις απόψεις τους μέσω δημόσιας διαβούλευσης για τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανικής συμμαχίας με επίκεντρο την τόνωση της προσφοράς και της οικονομικής προσβασιμότητας των αέριων και υγρών ανανεώσιμων καυσίμων και των αέριων και υγρών καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών, καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους εκπροσώπους της βιομηχανίας, τις δημόσιες αρχές, την κοινωνία των πολιτών και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα.

Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση σε ανανεώσιμα καύσιμα και καύσιμα χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών για όλες τις μορφές μεταφορών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς των αεροπορικών και των πλωτών μεταφορών.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την ολοκλήρωση των νομοθετικών προτάσεων για τη διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τις βιώσιμες αεροπορικές μεταφορές (ReFuelEU Aviation) και για τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων και καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών στις θαλάσσιες μεταφορές (FuelEU Maritime) που παρουσιάστηκαν στις αρχές του έτους στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων «Fit-for-55».

«Σήμερα, αρχίζουμε να οικοδομούμε μια νέα βιομηχανική συμμαχία που θα βοηθήσει τον τομέα των μεταφορών να μεταβεί σε μια νέα βάση ισχύος» δήλωσε σχετικά η Επίτροπος Αντίνα Βαλεάν, αρμόδια για την κινητικότητα και τις μεταφορές.

«Θέλουμε να ευθυγραμμίσουμε ολόκληρη τη βιομηχανική αξιακή αλυσίδα, για να τονώσουμε την παραγωγή, τη διανομή και τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων και καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών στις μεταφορές. Η επιτάχυνση της χρήσης των καυσίμων αυτών είναι θεμελιώδους σημασίας στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να απαλλαγούμε από τις ανθρακούχες εκπομπές στις μεταφορές, ιδίως στους τομείς των αεροπορικών και των πλωτών μεταφορών» πρόσθεσε.

Όπως σημειώνεται, η βιομηχανική βάση της ΕΕ πρέπει να αναπτύξει νέες ικανότητες εφοδιασμού, παραγωγική ικανότητα, δίκτυα αποθήκευσης και διανομής και όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Με βάση τις εμπειρίες άλλων βιομηχανικών συμμαχιών σε επίπεδο ΕΕ, η νέα αυτή συμμαχία θα επιτρέψει σε όλους τους βασικούς παράγοντες - από την προμήθεια έως τους τελικούς χρήστες και τους παρόχους τεχνολογίας - να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές σχέσεις, να δρομολογήσουν κοινά έργα, να μειώσουν τον κίνδυνο των επενδύσεων και, από κοινού, να αντιμετωπίσουν τις ανεπάρκειες της αγοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους διαδικτυακά (στην διεύθυνση https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RLCF-Alliance) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση