Powered by

Ε.Ε.: Δέσμευση €100 εκατ. για Ταμείο Προσαρμογής στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε δέσμευση 100 εκατομμυρίων ευρώ για το Ταμείο Προσαρμογής για τις αναπτυσσόμενες χώρες στο πλαίσιο της COP26.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε για συνεισφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Προσαρμογής για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της συνόδου COP26 που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη.

Το Ταμείο Προσαρμογής έχει δημιουργηθεί για τη χρηματοδότηση της προσαρμογής των αναπτυσσόμενων χωρών στην κλιματική αλλαγή αλλά και της αντιμετώπισης των επιπτώσεών της, καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, την δέσμευση της ΕΕ κατέθεσε εκ μέρους της ΕΕ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς, κατά την διάρκεια της ολομέλειας της Τρίτης.

«Πρέπει να αυξήσουμε τη διεθνή χρηματοδότηση για το κλίμα και να παρέχουμε ένα αξιόπιστο πλαίσιο για την παράδοση» αυτής της χρηματοδότησης, δήλωσε σχετικά ο κ. Τίμερμανς.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων
ΗΠΑ-Κίνα: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία της Γενεύης που αλλάζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Δασμοί Τραμπ: Η εμπορική αβεβαιότητα πάγωσε παγκοσμίως τις εξαγορές και συγχωνεύσεις
Βρετανία: Σχεδιάζει να περιορίσει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους
Ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας ο Μπέσεντ...Αναμένονται οι λεπτομέρειες
Ικανοποιημένος ο Τραμπ-«Μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για τους δάσμους»
Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη