Στροφή σε βιώσιμες και πράσινες επενδύσεις για διαχειριστές κεφαλαίων
11:51 - 01 Νοεμβρίου 2021

Η βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη πορεία ανάπτυξης. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο 7ο International Funds Summit με συντονιστή τον Θεοφάνη Μυλωνά, Chairman of the Board & CEO - Eurobank Asset Management MFMC Ελλάδας, αναλύθηκαν οι τρέχουσες βασικές τάσεις που επηρεάζουν την αγορά και διερευνήθηκαν οι καλύτερες επιλογές για διαχειριστές κεφαλαίων που θέλουν να επιτύχουν.
Διαβάστε ακόμη:
Σε εξέλιξη η κορυφαία σύναξη για funds στην Κύπρο
Α. Γιασεμίδης: Σε διασυνοριακό κόμβο για funds εξελίσσεται η Κύπρος
Μ. Τανούσης: Ψηλά στην ατζέντα του Invest Cyprus τα επενδυτικά ταμεία
Κ. Πετρίδης: Διαφοροποιημένο οικονομικό μοντέλο ενισχύει την ανθεκτικότητα
Γ. Θεοχαρίδης: Ισχυρή δέσμευση για υπεύθυνη ανάπτυξη των funds
Συγκεκριμένα, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως πριν από μια εβδομάδα οι top500 διαχειριστές είχαν υπό την επίβλεψη τους κεφάλαια πέραν των $100 τρις αυξημένα κατά 50% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ παράλληλα κατέγραψαν αύξηση 40% οι επενδύσεις με βάση κριτήρια ESG. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ανέφερε πως το 2021 η αγορά αναμένεται να καταγράψει αύξηση κατά 30% που οφείλεται κυρίως από τις ροές λιανικού εμπορίου.
Τόνισε πως συνεχώς καταγράφονται μεγάλες αλλαγές και αυξημένη εποπτεία, καθώς μεταβάλλονται και οι κοινωνίες, με τους διαχειριστές να καλούνται πλέον να εκπληρώσουν κι άλλα κριτήρια που αφορούν την βιωσιμότητα και τα ESG.
Από την πλευρά του ο Andrew Weir, Global Chairman of Asset Management and Real Estate- KPMG China ανέφερε πως οι εποπτικές αρχές είναι πολύ πιο αυστηρές και σε θέματα greenwashing με τους διαχειριστές να καλούνται πλέον να αφιερώνουν τον κατάλληλο χρόνο για θέματα disclosure και επικοινωνίας.
Η Dr. Rania Azmi, Ph.D., Founder & CEO, Alexandrite Decisions / Member of Wharton’s Executive Advisory Boards - Kuwait σημείωσε πως οι νέες γενιές ιδιαίτερα στην Ασία είναι πολύ πιο προσεκτικοί σε επενδύσεις που δημιουργούν αντίκτυπο στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην βιώσιμη ανάπτυξη.